Smederij Giesen

Hoekstraat 4
5931 GJ Tegelen
Provincie:Limburg
Bouwjaar:
Jaar van verwerving:
Restauratiejaar:

Deze bedrijfsruimte is voorheen in gebruik geweest als (hoef)smederijwerkplaats. Het gebouw dateert uit 1933-1934 en is ontworpen door de Tegelse architect Lambert Noten. Aan de achterzijde bevindt zich een binnenterrein waar tevens een parkeerplaats voor deze bedrijfsruimte aanwezig is.     

Indeling

Begane grond:

Bedrijfsruimte van 123 m² bestaande uit een grote ruimte,met aan de achterzijde een sheddak met daklicht op het noorden. Aan de achterzijde is bij de meest recente verbouwing een kleine aanbouw gecreëerd, met bouwkundige voorbereidingen voor een toiletaansluiting en een pantry. De bedrijfsruimte is vanaf de straat toegankelijk door stalen schuifdeuren en via het afsluitbare binnenterrein door dubbele deuren in de zijgevel. Op het binnenterrein, dat ook door anderen wordt gebruikt, bevindt zich een parkeerplaats ten behoeve van deze bedrijfsruimte. 

Eerste verdieping:

Aan de voorzijde heeft de smederij een traditioneel schilddak. De bevloerde zolder onder dit schilddak is bereikbaar via een luik. De gebruiksmogelijkheden van deze zolder zijn echter beperkt. 

03
119
01
118

Bijzonderheden en locatie

De bedrijfsruimte wordt verwarmd middels een gas-heater. In het midden van de bedrijfsruimte bevindt zich links het smidsvuur met grote rookvang welke thans niet meer in gebruik is, maar wel bewaard dient te blijven. Op de zolder staat nog een oude blaasbalg-installatie die vanuit de voormalige smederij bediend kon worden. Ook deze is thans niet meer in gebruik, maar dient wel bewaard te blijven. De bedrijfsruimte is voorzien van een betonnen vloer en deels van een klinkerbestrating. Bij binnenkomst via de poort op de begane grond staat, rechts voor, een originele travalje, dit is een open stal van circa 3 m² waar paarden en ossen in kunnen worden vastgezet om ze te beslaan. 

Locatie:

Gelegen in rustige woonomgeving nabij het centrum van Tegelen, met winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand. Winkels bevinden zich eveneens op loopafstand.  

Oppervlakte: circa 123 m².
Huur: € 695,- (exclusief g/w/e, servicekosten en glasverzekering).

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse? Op onze vraag & antwoordpagina's vindt u informatie over het inschrijven als huurkandidaat. Vul vervolgens het inschrijfformulier in. Voor meer informatie of vragen mail naar huren@hendrickdekeyser.nl of bel 020-5210630.

Te huur

Smederij Giesen
Hoekstraat 4
5931 GJ Tegelen

Huur:
Te huur per:
€ 695
direct

Historische info