Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Nalaten in uw testament

Heeft u een bijzonder monument dat u na aan het hart ligt? Geniet u erg van bijvoorbeeld uw grachtenhuis of een sfeervol historisch hofje waar u al decennia met veel plezier woont, en wilt u dat deze behouden blijft? Een prachtige en toekomstgerichte manier om uw liefde voor cultureel erfgoed door te geven, is het opnemen van Hendrick de Keyser Monumenten in uw testament. Zo kunnen nieuwe generaties ook van deze prachtige monumenten en hun verhalen blijven genieten. In een vrijblijvend gesprek vertellen wij u graag de mogelijkheden.

Gerard en Marianne Unger in de keuken van hun huis

'Wij vinden het een prettig idee dat dankzij Hendrick de Keyser de historische architectonische verbanden bewaard blijven.'

Gerard en Marianne Unger lieten na hun overlijden hun huis na aan Hendrick de Keyser Monumenten. 

Het postmodernisme is nooit een grote stroming geweest in Nederland, maar het huis van letterontwerper Gerard Unger en kunsthistorica Marjan Unger, is een onvervalst bijzonder exemplaar. Door Huis Unger na te laten aan Hendrick de Keyser, hebben zij ervoor gezorgd dat dit erfgoed behouden blijft.

 

Rotterdam

Dhr Donald Ellis van Raalte schonk zijn woonhuis in Rotterdam aan Hendrick de Keyser voor toekomstige generaties. 

Je wilt huizen bewaren en je wilt dat het bewaart blijft”.

De bungalow is kenmerkend voor de vroege jaren zestig: rechthoekige grondvorm, overstekende daklijst, grote glaspuien. Het zitgedeelte in de woonkamer ligt een halve meter lager dan het eetkamerdeel, een voorloper van de zitkuil uit de jaren zeventig. In 2001 schonk de oorspronkelijke opdrachtgever, die er nog altijd woont, het huis aan Vereniging Hendrick de Keyser.

Nalaten zonder erfbelasting


Uw volledige nalatenschap komt ten goede aan de monumenten. Dankzij onze ANBI-status als goed doel hoeven wij geen belasting over nalatenschappen te betalen. Er wordt ook geen erfbelasting betaald over de nalatenschap. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden om na te laten. Elke wijze van nalaten is bijzonder welkom en helpt ons om onze collectie monumenten voor altijd te bewaren, zodat iedereen daarvan kan genieten.

  • Een legaat

In een legaat bestemt u een vast geldbedrag of een percentage uit uw nalatenschap voor Hendrick de Keyser Monumenten. Maar u kunt in een legaat ook een object, pand of aandelenportefeuille nalaten. Uw notaris kan dit toelichten.

  • Een erfstelling

In een erfstelling neemt u Hendrick de Keyser Monumenten op als (mede-) erfgenaam van uw nalatenschap. De Vereniging ontvang dan een door u vastgesteld percentage van uw erfenis.

  • Fonds op Naam

Indien u graag een persoonlijke bestemming aan uw nalatenschap wilt meegeven, kunt u kiezen om via uw testament een Fonds op Naam op te richten. U bepaald de naam en het doel van het fonds. Het Fonds op Naam wordt bij Hendrick de Keyser opgericht aan de hand van uw wensen en wij beheren en besteden de gelden. Neemt u vooral contact met ons op over uw wensen, zodat de formulering van uw Fonds op Naam past binnen onze mogelijkheden tot aanvaarding. Een Fonds op Naam is mogelijk bij een donatie vanaf € 50.000.

 

Hoe regelt u een nalatenschap aan Hendrick de Keyser?

Voor het opstellen van uw testament maakt u een afspraak met uw notaris. In het adviesgesprek bespreekt u uw wensen en hoe u deze wilt vastleggen. U bepaalt de verdeling van uw nalatenschap en kiest een executeur die de nalatenschap voor u afwikkelt. Ons RSIN nummer is 1038709.

Mocht u overwegen om Hendrick de Keyser Monumenten op te nemen in uw testament dan kunt u, geheel vrijblijvend, een persoonlijk gesprek aanvragen. Lindy van Kats (Hoofd Partners en Begunstigers) licht graag de organisatie toe en de verschillende mogelijkheden van nalaten.

Zo’n gesprek kan bij u thuis plaatsvinden of bij Hendrick de Keyser op kantoor. Net wat u prettig vindt. Voor een afspraak of verdere informatie kunt u contact opnemen met Lindy van Kats via telefoonnummer  06 108 17453 of mail l.vankats@hendrickdekeyser.nl