Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Schenken met belastingvoordeel

Monumenten helpen ons, onze geschiedenis te begrijpen. Zij laten zien waar we vandaan komen en geven inspiratie. Elke dag werken architecten, historici en restauratie specialisten van Hendrick de Keyser aan het behoud van deze bijzondere huizen. Dit kunnen zij niet alleen. Met een periodieke schenking steunt u onze inzet voor langere tijd. En dit levert u een belastingvoordeel op. 

Schenker - Peter Latour

“Mijn wieg stond in Deventer, één van de oudste steden van Nederland en ik ben opgegroeid op mooie plekken zowel in Nederland als daarbuiten. Geschiedenis en cultuur zijn een groot onderdeel van mijn leven waar ik veel waarde aan hecht. Hendrick de Keyser vervult een belangrijke rol in het bewaren en doorgeven van de geschiedenis en daarom schenk ik aan dit goede doel. Dat ik hiermee bijdraag aan het bewaren en behouden van historisch erfgoed betekent heel veel voor me, want wie zijn geschiedenis niet kent, zal ook geen toekomst hebben.”

Peter Latour

De belastingdienst betaalt mee
Met een periodieke schenking steunt u Hendrick de Keyser voor een periode van vijf jaar met een vast bedrag per jaar. Deze schenking kunt u in zijn geheel aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Uw gift leggen wij eenvoudig vast in een overeenkomst waarvoor de belastingdienst een standaardformulier heeft opgesteld. Gedurende vijf opeenvolgende jaren betaalt u jaarlijks een gelijk bedrag dat aftrekbaar is.

In de geefwet is vastgelegd dat een periodieke schenking aan culturele ANBI organisaties zelfs 125 procent aftrekbaar is. Dat betekent dat de belastingdienst ruimschoots mee betaalt aan uw donatie aan Hendrik de Keyser en u netto minder betaalt. 

Eenvoudig geregeld
Het regelen van een periodieke schenking is eenvoudiger dan het lijkt.

  • U downloadt de Overeenkomst tot Periodieke Schenking hieronder. Of neem contact met ons op indien u het formulier per post wilt ontvangen.
  • Vul het formulier vervolgens handmatig of digitaal in en onderteken het.
  • U stuurt het ondertekende formulier per e-mail retour. Stuurt u het via de post retour, dan graag twee ondertekende overeenkomsten naar Hendrick de Keyser Monumenten opsturen. Nadat wij de overeenkomst hebben verwerkt en ondertekend, ontvangt u deze voorzien van een code retour. 
  • Jaarlijks betaalt u de schenking zelf of via automatische incasso.
  • Om in aanmerking te komen voor de belastingaftrek geeft u jaarlijks tijdens uw aangifte de code van de periodieke schenking op.
  • Bewaar de overeenkomst dus goed. Voor de code maar ook omdat de belastingdienst hiernaar kan vragen.

Wilt u uw belastingvoordeel berekenen? dan kunt u gebruik maken van de schenkcalculator.

Ons rekeningnummer is NL10 ABNA 0106 8530 58 t.n.v. Vereniging Hendrick de Keyser. Vermeldt u het nummer van de periodieke schenkingsovereenkomst?

Ons RSIN nummer is 1038709.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met onze Relatiemanager Petra van Kesteren. Zij is bereikbaar op tel. 06 820 97160 of per mail p.vankesteren@hendrickdekeyser.nl.