Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

De Vereniging

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

Amsterdam diemerzeedijk gevel
Amsterdam, Gemeenlandshuis

Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen.

Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode.

De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.

De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 432 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 113 plaatsen in heel Nederland. Het aantal verhuurde eenheden is vele malen groter.

Lees meer over het werk van de Vereniging
Haarlem Huis Barnaart foto Arjan Bronkhorst 2
Haarlem, Huis Barnaart (foto Arjan Bronkhorst)

Wie is Vereniging Hendrick de Keyser

'Hendrick de Keyser' is een particuliere vereniging zonder winstoogmerk, opgericht op 3 januari 1918 en erkend bij Koninklijk Besluit van 26 februari 1918. De Vereniging heeft ruim 5000 leden en wordt geleid door een Bestuur, onder toezicht van een Raad van Commissarissen. Bestuur en Raad van Commissarissen doen hun werk volledig onbezoldigd. 

Leden ondersteunen het werk van de Vereniging in het realiseren van haar doelstelling: het behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Enkele voordelen van het lidmaatschap zijn onder andere het deelnemen aan excursies, open dagen, open huizen, kortingen op de verhuur van Monument en Bed en producten uit de webwinkel.

lees meer over wie wij zijn

Schenken aan de Vereniging

U kunt de Vereniging niet alleen steunen door lid te worden maar ook door te schenken aan de Vereniging. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Bekijk hier de mogelijkheden om te schenken aan de Vereniging