Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Fonds op naam

Een eigen fonds voor uw persoonlijke doel

Blauwe kamer van Nijenburg in Heiloo

Met een Fonds op Naam geeft u een impuls aan het beschermen van monumenten op langere termijn. Wellicht is er een bepaalde regio, een architectuurstroming of bijzonder gebouw waar u een speciale betrokkenheid bij voelt. Of hecht u belang aan een ingrijpende restauratie van een bepaald monument of interieur. En ziet u graag dat deze in ere wordt herstelt. Een Fonds op Naam is een zeer persoonlijke schenking, waarbij u bepaalt waarvoor de bijdrage wordt gebruikt.  

Dit gold bijvoorbeeld voor de betrokken donateur die de verwerving en openstelling van ons museumhuis in Delft een warm hart toe droeg. Meneer is zeer bekend met het pand en het verhaal van de bewoners. Dankzij zijn prachtige bijdrage is het gelukt het huis tot een museumhuis te maken. Nu kan iedereen die het huis bezoekt de geschiedenis van het pand en zijn bewoners ontdekken.

Samen met Hendrick de Keyser geeft u invulling aan uw Fonds op Naam. U kiest de naam en de doelstelling. U kunt ook een fonds starten als eerbetoon aan iemand die u dierbaar is. Uw fonds wordt bij Hendrick de Keyser ondergebracht en jaarlijks informeren wij u over de bestedingen en de voortgang. Wij beheren en besteden de gelden volgens de afspraken die wij samen maken. Het is daarmee eenvoudiger dan een eigen stichting oprichten. U bent nauw betrokken bij de besteding en wij nodigen u graag uit om het resultaat met eigen ogen te bekijken.

Een Fonds op Naam is mogelijk bij een schenking vanaf € 50.000. Dit kan via een eenmalige gift maar ook via een periodieke schenking van vijf jaarlijkse termijnen van € 10.000 euro. In dit laatste geval is de donatie fiscaal geheel aftrekbaar. U kunt ook een Fonds op Naam via uw testament vast leggen. Hendrick de Keyser hoeft geen erfbelasting te betalen over het ontvangen legaat of erfdeel.

 

Wij bespreken graag u wensen met u in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lindy van Kats (Hoofd Partners en Begunstigers) via telefoonnummer 06 108 17453 of email: l.vankats@hendrickdekeyser.nl