Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Koestraat 10-12 in Amsterdam
Huren
verhuurd
Woonhuis
Bedrijfsruimte

Koestraat 10-12

Koestraat 10_12, 1012 BX Amsterdam, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 4.500,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1655
Aantal kamers
12 kamers
Oppervlak
415
m2
Buitenruimte
48 m2
Bouwstijl
Op de drukbezochte en wereldberoemde Wallen in het centrum van Amsterdam vind je dit waanzinnige pand uit de zeventiende eeuw met haar indrukwekkende entree. Het pand is in het verleden in gebruik geweest als wijnkopersgildehuis. Aan de buitenkant is Koestraat 10-12 beeldbepalend en daarmee een blikvanger, maar aan de binnenkant sta je volledig versteld van de mogelijkheden in dit grote historische pand vol details uit vervlogen tijden.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 4.500,-
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 9.000,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
415
m2
Overige inpandige ruimte
275 m2
Buitenruimte(n)
48 m2
Lay-out
Aantal kamers
12
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
3
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Wonen, werken, het kan er allemaal en bovendien met een groot gezin. Er zijn maar liefst 12 kamers, en allen hebben ze iets bijzonders; zoals een schouwpartij, balkenplafond, roederamen, prachtig geschilderde lambrisering en originele vloeren. Te denken valt aan een ruim en imposant kantoor aan huis of wonen met een galeriefunctie. Hier, in het midden van de bruisende hoofdstad kunnen jouw woon- en werkwensen uitkomen.

Indeling

Uitgaande van een splitsing van het pand in een woon- en werkfunctie op basis van het gebruik van de laatste huurder; een ruime entree/ontvangsthal na binnenkomst via de prachtige poortdeuren. Aan de achterzijde bevindt zich de grote imposante voormalige gildezaal met hoog plafond en dito raampartijen grenzend aan een besloten binnenplaats (ca. 18 m2), en aan de voorzijde rechts bevindt zich een intieme woonkamer. Een ruime toiletgroep bevindt zich centraal in het midden van het pand.
In het souterrain van het pand aan de rechterzijde vind je de grote woonkeuken, een aangrenzende eetkamer én een 30 m2 grote (wijn)kelder. Via de ruime entree/ontvangsthal is tevens toegang naar het souterrain aan de linkerzijde dat bestaat uit twee kelderruimten en een stookruimte. Hierboven bevinden zich twee zeer ruime (atelier)ruimten.  

Via het fraaie trappenhuis kom je op de overloop van de eerste verdieping waar je de badkamer treft en meerdere (slaap)vertrekken. Deze vertrekken zijn echter ook te gebruiken voor andere doeleinden zoals kantoorruimten.

Ga je nog een verdieping hoger dan kom je op de zolder uit waar op dit moment 1 slaapkamer is bestaande uit 2 vertrekken, waarvan één vertrek met toegangsdeur naar een zonnig dakterras. Verder zijn hier twee grote zolderruimten (ca. 130 m2) om spullen in op te bergen.

Het leent zich uitstekend voor een combinatie van wonen en werken. Diverse vertrekken zijn zowel te gebruiken als woonkamer of slaapkamer, maar ook als kantoorruimte of atelierruimte of als ruimte voor creatieve processen of bijvoorbeeld het geven van workshops.  

Locatie

Kun jij je jouw (werk)leven al voorstellen op deze unieke locatie in het centrum van Amsterdam? In een pand dat met veel details een inkijkje geeft in de geschiedenis van ruim vierhonderd jaar aan generaties voor ons? Historische schilderingen, moerbalken, authentieke tegeltjes en verfkleuren van ‘toen’. Verhalen liggen er voor het oprapen. In dit monumentale pand vind je een thuis, voel je je veilig en gekoesterd, terwijl je evengoed de drukte kunt opzoeken door alleen maar naar buiten te lopen. Alle voorzieningen die je maar kunt bedenken zijn op loopafstand.