Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Zaltbommel
Zaltbommel
Zaltbommel
Zaltbommel
Zaltbommel
Huren
Woonhuis

Ruiterstraat 18

5301 ED Zaltbommel, Gelderland

Huurprijs per maand
€ 2.070,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1632
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
150
m2
Buitenruimte
24 m2
Een familiehuis met veel ruimte, veel mogelijkheden (wonen & werken) en een grote tuin op het zuiden. Deze monumentale woning ligt centraal in Zaltbommel, aan de Ruiterstraat. Eén van de hoofdstraten van het oude stadje, met statige huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. 

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 2.070,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 4.140,-
Huisdieren
In overleg
Bijzonderheden

Deze woning kan niet worden verhuurd aan woningdelers.

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
150
m2
Buitenruimte(n)
24 m2
Lay-out
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
douche, bad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Vloerverwarming in de keuken
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Dit behoorlijk grote woonhuis, van zes bij twaalf meter, dateert in zijn huidige vorm uit 1632. Het kreeg toen de nog steeds kenmerkende trapgevel met een toppilaster en bogen boven de ramen. Aan het metselwerk van de zijgevels is te zien dat het huis in de kern ouder is dan de zeventiende eeuw. De restanten van vijftiende-eeuwse bebouwing die in dit hoekhuis schuilgaan, vormen waarschijnlijk de verklaring voor de niveauverschillen tussen het voor- en achtergedeelte. 

Juist die niveauverschillen maken het huis speels en spannend. De hoogte van de ruimtes aan de voor- en achterkant is niet gelijk. Aan de voorkant is de hoogte vier meter, het achtergedeelte bestaat uit een lage benedenkamer met stookplaats en nog eens een ruim vertrek op de verdieping. 

Indeling 
 

Begane grond:  

De entree van de woning bevindt zich aan de Ruiterstraat, de zijkant van het pand, in feite aan de Nieuwbrug-zijde. De gang (ca. 4 m²) geeft toegang tot de woonkamer en open keuken (ca. 30 m²), de ruime berging (ca. 8 m²), het toilet en de trap naar de bovenverdieping en loopt door tot aan de achterzijde van de woning. In de woonkamer aan de voorzijde zijn ramen die uitkijken op de Oude Haven en aan de tuinzijde geeft een openslaande deur toegang tot de grote tuin (ca. 60 m²).  

Eerste verdieping:  

Hier vind je twee slaapkamers van respectievelijk ca. 14 m² en ca. 11 m² groot. De ruimtes ogen licht door de grote ramen met het mooie uitzicht. Op deze verdieping vind je ook de badkamer met douche, wastafel en het tweede toilet. De vliering (ca. 9 m²) is te bereiken via een vlizotrap.  

Tweede verdieping: 

Met een wenteltrap op de overloop kom je op de grote zolder met veel ruimte: handig voor het opbergen van spullen en bovendien is hier de CV-ketel. Op deze verdieping, aan de voorzijde, ligt ook de derde slaapkamer.  
 

Naast het huis, bevindt zich een zijkamer die met een dwarszadeldak aansluiting vindt tegen de zijgevel van het huis. En achter het hoofdgedeelte van het huis is een kleine schuur.  

 

Bijzonderheden: 

●       Monumentaal en karakteristieke woning aan de Ruiterstraat in Zaltbommel.  

●       Trapgevelwoning uit de 17e eeuw, met behoud van veel historische kenmerken. Mogelijk is de kern zelfs uit de 15e eeuw.  

●       Een volwaardige woning waarin door meerdere mensen geleefd én gewerkt kan worden.  

●       Een woning met twee verdiepingen, een grote woonkeuken met vloerverwarming én een grote stadstuin. 

●       Centraal gelegen in het hart van de vestingstad.  

 
 
Locatie: 

De Ruiterstraat ligt centraal in Zaltbommel, op steenworp afstand van het gezellige historische centrum. Alle voorzieningen zijn in de buurt; van bushalte (200 m.), speeltuin (200 m.), basisschool 500 m.) en supermarkt (600 m.) tot treinstation (1 km.) en kinderopvang (3 km.). De bereikbaarheid per openbaar vervoer, auto en fiets is uitstekend, en er is geen betaald parkeren in deze Brabantse vestingstad.