Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Vissersdijk
Vissersdijk
Huren
verhuurd
Woonhuis

Vissersdijk 44

1601 LR Enkhuizen, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 945,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1657
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
49
m2
Buitenruimte
30 m2
Bouwstijl
Een plaatje van een trapgevelwoning in historisch Enkhuizen.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 945,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 1.890,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
49
m2
Buitenruimte(n)
30 m2
Indeling
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
2
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Nu te huur, deze monumentale driekamerwoning nabij het centrum van Enkhuizen. 
De bakstenen trapgevel heeft oorspronkelijk een houten onderpui gehad, met gemetselde boogvenstertjes. Dit classicistische uiterlijk is kenmerkend voor Enkhuizen. In de 17e eeuw had de woning slechts één kamer met in het midden aan de rechter zijwand de schouw en daartegenover een bedstee-wand. Nu is het voorzien van de gemakken en behoeften van deze tijd en kan het jouw knusse thuis zijn, want deze driekamerwoning is per direct beschikbaar! 

Indeling 

Begane grond 

Je komt de woning binnen via de houten voordeur aan de Vissersdijk. Via een klein entree kom je direct in de lichte woonkamer van ca. 19 m², waar twee vaste kasten extra bergruimte bieden. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken in een aanbouw die waarschijnlijk oorspronkelijk is.  
Via de entree bereik je met een vaste trap de eerste verdieping.  

 
Eerste verdieping + vliering 

Op de eerste etage zijn twee slaapkamers van respectievelijk 4 m² en 9 m². Op deze etage is ook een badkamer aanwezig met douche en wastafel. Hierboven is een vliering die te bereiken is met een vlizotrap.  

In de ruime zonnige tuin is een berging aanwezig die ter overname wordt aangeboden.  

 

Bijzonderheden 

  • Monumentale en zeer karakteristieke woning in de buurt van het centrum.  

  • 17e-eeuws classicistisch pand.  

  • Een woonhuis met twee verdiepingen en een tuin. 

  • Parkeren met vergunning is mogelijk.  

  • Minimale huurperiode van 1 jaar, vervolgens voor onbepaalde tijd  

  • Huisdieren in overleg 

 
Locatie 

Winkels, haven en horeca zijn op loopafstand. Het treinstation /openbaar vervoer zijn goed te bereiken. Een parkeervergunning behoort tot de mogelijkheden en is bij de gemeente aan te vragen.   
De stad Enkhuizen is rijk aan monumenten, culturele activiteiten, winkels en terrassen. Daarbij is het aantrekkelijk voor bewoners en toeristen vanwege de ligging aan het IJsselmeer; het is omgeven door water, wat ideaal is voor liefhebbers van watersport, vissen en andere wateractiviteiten. Deze trekpleister voor toeristen staat ook bekend om het Zuiderzeemuseum, en andere musea die een kijkje geven in de geschiedenis en de cultuur van de stad.