Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Middelburg
Middelburg
Middelburg
Middelburg
Middelburg
Huren
Woonhuis

Londensekaai 11

Londensekaai 9, 4331 JG Middelburg, Zeeland

Huurprijs per maand
€ 1.950,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1580
Aantal kamers
7 kamers
Oppervlak
210
m2
Buitenruimte
80 m2
Ruim, sfeervol woonhuis (7 kamers) met prachtige historische elementen. Centraal gelegen dichtbij het station met uitzicht op het water van de Londensekaai en vanuit de riante tuin op de Lange Jan toren.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.950,-
Voorschot g/w/e
€ 3,60
Beschikbaar per
Waarborgsom
€ 3.900,-
Huisdieren
niet toegestaan
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
210
m2
Overige inpandige ruimte
17 m2
Buitenruimte(n)
80 m2
Lay-out
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
3
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Achter deze hoge 18de-eeuwse lijstgevel bevindt zich een oorspronkelijk 16de-eeuws pand. Een schitterende plek om te wonen in een statig woonhuis aan de Londensekaai met veel prachtige kenmerken waaronder een historisch getimmerde complete spiltrap en een rijkelijk bewerkt houten tochtportaal. Met vier slaapkamers en tuin is deze woning zeer geschikt voor een gezin.

Indeling

Begane grond

Vanaf de kade stapt u een grote sfeervolle hal (11 m2) binnen langs de prachtig bewerkte statige voordeur. Gelijk valt het rijkelijk bewerkte houten tochtportaal op welke het voorhuis met het achterhuis scheidt, met daarachter een houten spiltrap. Op de begane grond van het voorhuis bevindt zich aan de rechterkant een kleine voorkamer (13 m2) met hoekschouw. Deze ruimte biedt, door middel van een dubbele tussendeur, ook toegang tot de achterkamer (25 m2). De achterkamer heeft een plavuizenvloer met grote en kleine in ruitpatronen gelegde tegels en heeft zicht op de tuin. Opvallend is de hoogte van beide kamers en de grote raampartijen.

In de lange gang, voorzien van natuurstenen tegels, is een separaat toilet met daarnaast verschillende ingebouwde kasten en de deur naar de tuin. De heerlijk diepe beschutte tuin is ca. 80 m2. Aan het einde van de gang is de keuken (11 m2). Achter de keuken is een bijkeuken (3 m2) met authentieke wastrog, tegeltjes en pomp.

Eerste verdieping

De overloop biedt toegang tot twee ruime slaapkamers (resp. 24 m2 en 28 m2). Tussen deze twee kamers is een badkamer met twee wastafels, douche en toilet. Vanuit beide (slaap)kamers is de badkamer toegankelijk. Eveneens bevindt zich in het achterhuis op dezelfde hoogte, boven de keuken, een kleine opkamer (13 m2) met wastafel en balkon.

Tweede verdieping

De spiltrap voert u naar de tweede verdieping waar zich eveneens twee slaapkamers (26,4 m2 en 19,6 m2) bevinden. De vliering (ca. 17 m2) erboven, te bereiken middels een vlizo trap, functioneert als bergruimte en opstelplaats voor de CV-installatie en mechanische ventilatie.

Meer weten?

Voor een bezichtiging of meer informatie kunt u direct contact opnemen met De Monumentenmakelaar te Middelburg, tel. 0118-674800.