Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Oudewater
Kapellestraat
Kapellestraat
Kapellestraat
Huren
Woonhuis

Kapellestraat 5

3421 CT Oudewater, Utrecht

Huurprijs per maand
€ 1.750,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1620
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
170
m2
Buitenruimte
60 m2
Karakteristieke en zeer ruime woning in de kern van pittoresk Oudewater. 

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.750,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 3.500,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
170
m2
Buitenruimte(n)
60 m2
Externe bergruimte(n)
17 m2
Indeling
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1

Wonen in een van de meest charmante gemeenten van Midden-Nederland, is wonen in Oudewater. Hier vind je Kapellestraat 5, dicht bij de vesting. Een woning met een zee aan ruimte, zowel binnen als buiten én veel historische details die het huis veel charme geven. Het huis, een voorbeeld van een huistype dat in Oudewater in deze vorm gedurende de hele zeventiende eeuw werd gebouwd, heeft een uitzonderlijk goed bewaarde en rijk gedecoreerde trapgevel. Per direct kan deze eyecatcher jouw/jullie nieuwe thuis zijn.  

De woning ligt aan de Kapellestraat en is voor de bewoners van Oudewater zeer kenmerkend. Niet alleen vanwege de gevel, ook vanwege het zeer fijn uitgevoerde metselwerk: de gevel is opgetrokken in gele ijsselsteentjes, gecombineerd met helderrode baksteentjes en natuurstenen blokjes. In de bogen boven de vensters zijn decoratieve metselmozaïeken opgenomen en de top van de gevel wordt bekroond door een gemetselde ‘getordeerde' toppilaster.  
 
De onderpui werd aan het eind van de 19e-eeuw vervangen door een winkelpui in neo-renaissancestijl die fraai aansluit op de bovenliggende gevel. In de negentiende eeuw was er in het huis een tabakshandel gevestigd. Op het achtererf stonden schuren die bedoeld waren voor het drogen en opslaan van tabak. En de geschiedenis van het pand kent nog veel andere eigenaren: zo’n 200 jaar lang was het een herberg, daarna werd het een slagerij. In de laatste 40 jaar was het een VVV- en makelaarskantoor. Een team van restauratie-architecten en kleurenexperts heeft de woning opgeleverd tot een authentieke parel in de Kapellestraat.  

Begane grond 
Via de fraaie gevel kom je binnen in de lichte en ruime vierkante kamer met grote raampartijen. Deze ruimte is zowel geschikt als woonkamer, alsook als kantoor. De kamer biedt toegang tot een lange gang naar de ruimte en gezellige woonkeuken, waar achter een aangrenzende, separate, berging met wasmachine opstelplaats ligt. De ‘voorkamer’ biedt ook toegang tot de grote achterkamer, het middenstuk van de begane grond. Ook is deze ruimte zeer geschikt als woonkamer, mede vanwege de marmeren vloer, de schouw en het uitzicht over de zonnige tuin op het zuiden, waar zich tevens een schuur van ca. 17,5 m² bevindt. Via een af te sluiten poort heb je toegang tot het achtergelegen parkeerterrein.  
 
Eerste verdieping  
Via de bijzondere houten spiltrap in de lange gang op de begane grond, kom je op de grote overloop van de eerste verdieping. Hier vind je bergkasten en een separaat toilet. Aan de voorzijde vind je hier een ruime slaapkamer met twee grote ramen. Aan de achterzijde is eveneens een grote slaapkamer met één raam.  

Tweede verdieping  
De spiltrap naar de tweede verdieping leid je naar vrijwel een kopie van de eerste verdieping. Afgezien van het feit dat hier bovendien de badkamer is; met douche, ligbad en wastafel. Net als op de eerste verdieping zijn hier twee ruime slaapkamers gevestigd.  

Via een vlisotrap heb je toegang tot de zolder (17m2), te gebruiken als opslag/bergruimte. 

Bijzonderheden: 

  • Monumentale en karakteristieke woning in het centrum van historisch Oudewater.  

  • Trapgevelwoning uit de 17e eeuw, door de jaren heen gerenoveerd, met behoud van veel historische kenmerken.  

  • Een volwaardige gezinswoning waar wonen en werken in gecombineerd kunnen worden.  

  • Parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente.  

  • Minimaal 1 jaar huren, daarna voor onbepaalde tijd. 

  • Huisdieren in overleg. 

Locatie: 
Kapellestraat 5 is gelegen in de buurt Kern Oudewater. Het is een betrekkelijk rustige buurt gekeken naar de bevolkingsdichtheid, en toch is de reuring eenvoudig op te zoeken; zelfs wandelend bereik je binnen enkele minuten het gezellige centrum met winkels, restaurants, musea. Ook is op loopafstand een supermarkt en er zijn volop voorzieningen in de buurt zoals sportcentra, scholen en een medisch centrum. Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op 10 minuten rijden. Oudewater is heel centraal gelegen in het midden van het land, dicht bij de stad Utrecht.  

De binnenstad is voor een groot deel tot beschermd stadsgezicht verklaard en heeft 95 gemeentelijke monumenten en 127 rijksmonumenten. Oudewater heeft in totaal ruim 300 historische panden en is daarmee de stad met de hoogste monumentendichtheid van Nederland.