Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Den Helder
Den Helder
Huren
Woonhuis

Molenstraat 63

1781 NK Den Helder, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 850,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1900
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
50
m2
Buitenruimte
6 m2
Eenvoudig arbeidershuisje van buiten, mini-herenhuis van binnen!  

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 850,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Waarborgsom
€ 1.700,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
50
m2
Buitenruimte(n)
6 m2
Lay-out
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
vloerisolatie, dakisolatie, achterzetbeglazing

Het pandje aan de Molenstraat 63 is om meerdere redenen een blikvanger. Cultuurhistorisch vanwege het feit dat het speciaal voor arbeiders was gebouwd midden 19e eeuw, architectuurhistorisch vanwege de vorm van een klein herenhuis, het opvallende blokmotief in het pleisterwerk en het materiaalgebruik. Maar binnen wordt het nog fraaier: de indeling en de details brengen je terug naar het begin van de vorige eeuw, met het comfort van nu dankzij de duurzaamheidsmaatregelen die zijn getroffen. Een klein, maar prettig thuis voor een starter of een stel.  

Indeling  

Dit zeer karaktervolle 19de-eeuwse arbeidershuisje is in 2006 zorgvuldig gerestaureerd en in 2023 geïsoleerd. Het heeft een interieur met veel historische details, waaronder balkenplafonds, lambriseringen, deuren met geëtst glas en een schouwtje met tegels. Bij de restauratie werd de historische kleurstelling van het interieur hersteld.  
Het huis ligt in het centrum van Den Helder. Het is 4 meter breed en 7 meter diep. Aan de achterzijde van het huis is een tuintje en aan de rechterkant een smalle steeg (vluchtroute). 

Begane grond 

Op de begane grond is een smalle gang met daarnaast de voorkamer en achterkamer, gekoppeld door fraaie dubbele deuren met glas. Hierachter is de keuken, de badkamer en het toilet. Aan het eind van de gang is de trap naar de eerste verdieping.  

Eerste verdieping 

Op deze verdieping zijn twee slaapkamers. Net als beneden zijn deze ook verdeeld in een voor- en achterkamer door dubbele deuren en ruime vaste kasten. Aan de straatzijde vind je de grootste slaapkamer, aan de achterzijde een kleinere kamer met twee oorspronkelijke bedsteden (1,73 m. lang) en een zeer grote dakkapel wat de kamer ruimtelijk en licht maakt. Vanwege de beperkte ruimte is deze kinderslaapkamer geschikt voor 1 kind. 

Tweede verdieping 

Op de tweede verdieping, die je kunt bereiken met een vaste trap bevindt zich de ruime zolder met raam en daglichttoetreding. Deze is niet geschikt als woonruimte, maar functioneert als bergruimte.  

Bijzonderheden 

  • Centraal gelegen monumentale arbeiderswoning in hartje Den Helder.  

  • Een van de laatste oorspronkelijke arbeidershuisjes uit het midden van de 19e eeuw.  

  • Gerenoveerd met behoud van de historische charme zoals de suitedeuren uit 1904 met geëtst glas tussen de voor- en achterkamer op de begane grond. 

  • Duurzaamheidsmaatregelen: vloerisolatie, dakisolatie en achterzetbeglazing. 

  • Parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente. 

  • Minimaal 1 jaar huren, daarna voor onbepaalde tijd. 

  • Huisdieren in overleg. 

Locatie 

Molenstraat 63 is in het centrum van Den Helder en heeft daarmee een gunstige ligging ten opzichte van alle voorzieningen, zoals winkels, horeca, sport, recreatie en scholen. Ook kent Den Helder een heel leuk uitgaansgebied, goeie restaurants, bioscopen, een vrij nieuw theater en een evenementencomplex net buiten de ‘ring’, genaamd Willemsoord. De stad in het uiterste puntje van Noord-Holland is omringd door de Noordzee met prachtige stranden en duinen, het Marsdiep en natuurlijk de Waddenzee. Deze kustplaats in de Noordkop staat dan ook bekend om zijn levendige vishandel en sterke marinebasis.