Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Voorstraat 27
Voorstraat 27
Voorstraat 27
Voorstraat 27
Voorstraat 27
Huren
Bedrijfsruimte

Voorstraat 27

3231 BE Brielle, Zuid-Holland

Huurprijs per maand
€ 1.583,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1500
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
140
m2
Buitenruimte
0 m2
In de drukst bezochte winkelstraat binnen de Brielse vesting vind je deze prachtige en karakteristieke winkelruimte van ca. 140 m2. In de entree kamer heeft het een gerestaureerd apothekersinterieur uit 1825, een decor dat inspireert en uitnodigt om binnen te komen. De flinke raampartijen in de gotische voorgevel geven niet alleen veel lichtinval, ze zijn ook opvallend mooi. De oude overhangende luiken geven het pand karakter en maken het op afstand herkenbaar ten opzichte van de naastgelegen panden.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.583,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Waarborgsom
€ 3.166,-
Bijzonderheden

Prachtig gerestaureerd apothekersinterieur uit 1825. Historische balkschilderingen bestaande uit witte bloemen/bladranken geflankeerd door slingerende banderollen over de gehele breedte van de moerbalk. Ligging aan de drukst bezochte winkelstraat van Brielle.

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
140
m2
Gebruiksoppervlak
80 m2
Overige inpandige ruimte
37 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
3
Aantal badkamers
0
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Keuken en aparte pantry
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Vrij parkeren

De Voorstraat wordt gekenmerkt door historische gebouwen waarin bijzondere winkels en ondernemingen zijn gevestigd; een trekpleister voor zowel inwoners van Brielle als de vele toeristen. Het gehele jaar door is in de binnenstad van Brielle - en ook in de Voorstraat – gezellige bedrijvigheid, zoals (geuzen)markten, festivals (Brielle Blues, Bruisend Brielle en het befaamde 1 aprilfeest). Recentelijk is de binnenstad geheel gerenoveerd, waardoor er in de vesting een mooie boulevard is aangelegd, zodat nu ook plezierjachten kunnen aanmeren. Terrasjes, jachthavens en de gevarieerde middenstand sieren het centrum van Den Briel, waar het bovendien vrij parkeren is.

Indeling
Het opvallende pand (met twee trapgevels) telt twee lagen. Een begane grond met in totaal twee winkelruimtes en een ruime keuken verdeeld over een gebruiksoppervlakte van 80 m2 en een bergruimte van ca. 7 m2 met aparte pantry en toilet. Erboven een zolderverdieping als inpandige bergruimte van zo’n 30 m2, ideaal voor het opslaan van onder meer producten/goederen.

Het hele pand is recentelijk duurzaam gerestaureerd door Hendrick de Keyser Monumenten. Waar mogelijk is achterzetbeglazing in de vensters van de voorgevel toegepast. Daar waar dat niet mogelijk is, is gebruik gemaakt van monumentenglas. Ook is de vloer van de zolderberging geïsoleerd.

De begane grond strekt zich uit langs twee voorgevels die al sinds de 16e eeuw bij elkaar horen en gebruikt werden als één woonhuis. Ertussen vind je een lange gang met een opvallende zwart-witgeblokte tegelvloer. In de 18e eeuw werd het kleinere gebouw gebruikt als winkelruimte voor de apotheker die in het huis woonde. Bijna twee eeuwen werd dit ambacht in deze ruimte voortgezet door volgende generaties en bewoners, totdat Hendrick de Keyser eigenaar werd van de Voorstraat 27. Hier ervaar je duidelijk de energie van ondernemen! De vereniging heeft door de restauraties de winkelruimte niet alleen in ere hersteld, zij zorgt er middels de verhuur ook voor dat ondernemers en bezoekers ervan kunnen blijven genieten.

Zie jij jouw onderneming al in bedrijf op deze unieke locatie, die door de vele historische details een inkijkje geeft in de geschiedenis van dit bijzondere pand? Historische balkschilderingen, authentieke tegeltjes en verfkleuren van ‘toen’. Deze winkelruimte is per direct beschikbaar.