Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

De Bouwmeesterskring

De Bouwmeesters steunen bijzondere projecten van Hendrick de Keyser Monumenten. Met hulp van onze Bouwmeesters kunnen we restaureren zoals wij dat al meer dan honderd jaar doen: tot in de puntjes en op elk gebied vakkundig. Wilt u ook persoonlijk bijdragen aan een restauratie? Dan is de Bouwmeesterskring wellicht iets voor u! Wij verwelkomen u graag op onze volgende informatie bijeenkomst. Meld u aan via p.vankesteren@hendrickdekeyser.nl    

Sparrendael
Buitenplaats Sparrendaal

Behouden voor de toekomst

De Bouwmeesterskring bestaat uit betrokken schenkers, die met hun jaarlijkse financiële bijdrage cruciale steun geven aan restauraties. 

Zorgvuldig restaureren kost tijd en is bovenal erg kostbaar. Mede dankzij de Bouwmeesters van Hendrick de Keyser kunnen wij monumenten in volle glorie herstellen en deze behouden voor de toekomst. 

Uw steun maakt het verschil

De kosten voor restaureren en verduurzamen stijgen sterk. Een groot deel van de begroting voor restauratieprojecten kan Hendrick de Keyser rondkrijgen door het actief aanvragen van overheidssubsidies en bijdragen van vermogensfondsen. Steeds vaker is het echter moeilijk om de financiering volledig rond te krijgen. Dit is de aanleiding geweest om de Bouwmeesterskring op te richten: om met een groep cultuurliefhebbers de begroting voor onze restauraties wel sluitend te krijgen. Bouwmeesters van Hendrick de Keyser dragen hiermee direct bij aan de bescherming van ons culturele erfgoed.  

Brielle Hard hat tour

Actief betrokken 

Als lid van de Bouwmeesterskring betrekken wij u bij de gehele restauratie, vanaf het maken van de plannen tot en met een duurzaam eindresultaat. Regelmatig ontvangt u per email een update van de restauratie; als een van de eerste historische vondsten, de uitgevoerde werkzaamheden en actuele ontwikkelingen.

U krijgt een exclusief kijkje achter de schermen van een restauratie onder leiding van onze architect. Dat bezoek kan zowel voor, tijdens als na afronding van de restauratie plaatsvinden. Daarnaast ontvangt u jaarlijks een uitnodiging voor een bijzondere gelegenheid zoals een opening of exclusieve bezichtiging.

Als Bouwmeester ontvangt u tevens de Hendrick de Keyser krant, heeft u onbeperkt toegang tot onze museumhuizen, en krijgt u korting op de huur van Hendrick's vakantiehuizen.  

Restauratie tegeltableau

Wij vertellen u graag meer

De Bouwmeesters van Hendrick de Keyser leveren een substantiële financiële bijdrage gedurende een periode van ten minste 5 jaar. Vanaf een schenking van € 1000,- per jaar bent u Bouwmeester. Uw bijdrage is volledig aftrekbaar, omdat Hendrick de Keyser een culturele ANBI-status heeft. Hierdoor is uw gift zelfs voor 125% aftrekbaar in plaats van 100% bij de aangifte inkomstenbelasting.

Wilt u meer informatie over onze Bouwmeesterskring of deelnemen?

Petra van Kesteren, onze relatiemanager vertelt u hier graag over. Zij is bereikbaar via 06-82097160 of p.vankesteren@hendrickdekeyser.nl.     

Groenburgwal 56
Groenburgwal 56

In ere herstellen 

Het eerste restauratieproject voor de Bouwmeesterskring is een 18e-eeuwse huis met halsgevel aan de Groenburgwal 56 in Amsterdam, geschonken aan de vereniging in 2019. Deze restauratie bestaat uit het herstel van het casco en behoud en herstel van het interieur. In dit schitterende huis zijn diverse waardevolle elementen bewaard gebleven, zoals het stucwerk in de gang en een prachtige plafondschildering. De opzet van de restauratie is om deze en andere bijzondere vondsten in het pand zoals eeuwenoude behangresten, diverse verflagen op het houtwerk en bouwsporen zichtbaar te maken en te herstellen. Zo laten we de bewoners- en gebruiksgeschiedenis van het huis goed zien. Verduurzamingsmaatregelen zullen het pand gereed maken voor de toekomst.

Meer informatie over de rijke geschiedenis van dit huis inclusief een mini-documentaire vindt u hier.