Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Schenken van een object of pand

Hendrick de Keyser heeft een collectie van bijzondere monumenten met daarin soms unieke interieurobjecten. Deze collectie groeit jaarlijks met enkele gebouwen. Deze bijzondere panden en objecten worden meestal aan ons geschonken omdat de eigenaren deze voor de toekomst willen veiligstellen.

Heeft u een bijzonder huis of interieur-object en wilt u er zeker van zijn dat dit nu en in de toekomst met zorg behouden wordt? Overweeg dan om het te schenken of na te laten aan Hendrick de Keyser Monumenten. Panden die eenmaal aan de collectie van Hendrick de Keyser zijn toegevoegd, blijven immers voor eeuwig in bezit.

Harsta State Hegebeintum
Harsta State in Hegebeintum

Schenken van een pand 
U kunt een pand met de warme hand, dat wil zeggen bij leven, schenken. De schenker houdt dan tot zijn of haar overlijden het gebruiksrecht. Ook is het mogelijk om dit te realiseren d.m.v. een periodieke schenking. Deze is dan fiscaal aftrekbaar. De Vereniging kan daarover (vrijblijvend) met u in overleg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lindy van Kats, Hoofd Partners & Begunstigers. Telefonisch via 06-10817453 of per mail l.vankats@hendrickdekeyser.nl.

De heer en mevrouw Van Riemsdijk-Zandee schonken Harsta State in Hegebeintum aan Hendrick de Keyser Monumenten. Hierdoor weten ze zeker dat de beroemde state met prachtige stinsentuin voor de toekomst behouden blijft.

Hemelbed van de familie Leonhardt op Nijenburg
Hemelbed van de familie Leonhardt op Nijenburg

Schenken van een interieurobject 
Naast de bijzondere huizen heeft de Vereniging ook een collectie historische interieurobjecten. Deze gebruiken wij om de vakantiehuizen, museumhuizen en andere opengestelde panden mee in te richten. Heeft u bijzondere meubelen die u graag bij ons zou willen onderbrengen? Neem dan contact met ons op en maak alvast een foto van de interieurobjecten die u wilt aanbieden.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cunera Vergeer, hoofd Productie en Interieurs. Telefonisch via 06 159 55772 of per mail c.vergeer@hendrickdekeyser.nl.

In de jaren '70 vervaardigde mevrouw Leonhardt een kopie van een 18de-eeuws hemelbed voor in de slaapkamer van huis Bartolotti. Nadat de familie Leonhardt verhuisde, kreeg het bed een prachtige nieuwe plek in de blauwe kamer van landgoed Nijenburg