Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Alkmaar
Alkmaar
Alkmaar
Alkmaar
Alkmaar
Huren
Bedrijfsruimte

Sint Laurensstraat 1

1811 KM Alkmaar, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 4.900,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1931
Aantal kamers
7 kamers
Oppervlak
955
m2
Buitenruimte
0 m2
Werken in het historische gebouw 't Hooge Huys (1931) op een markante en opvallende locatie in het centrum van Alkmaar.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 4.900,-
Servicekosten
€ 1.050,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 9.800,-
Huisdieren
Nee
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
955
m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Lay-out
Aantal kamers
7
Aantal badkamers
0
Aantal toiletten
9
Aantal woonlagen
3
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

Op de plek van het Hooge Huys stond al in de middeleeuwen een groot pand. Archeologen hebben er een omgrachting aangetroffen en vermoeden dat hier een grafelijk hof heeft gestaan. Het zal een goed beveiligd, hoog houten huis geweest zijn. Ook in later tijd stond er een belangrijk huis. Deze bebouwing is verdwenen maar het huidige pand dat er staat, heet nog altijd het Hooge Huys. 

Het gehele pand is enkele jaren geleden met zorg gerestaureerd. Het bevat vele historische details en is tevens voorzien van alle moderne gemakken. Het gebouw was lange tijd het kantoor van de Noord Hollandse Levensverzekering Maatschappij/Hooge Huys, een begrip in heel Nederland. Het statige pand uit 1931 is ontworpen door architect A.J. Kropholler, in de stijl van het traditionalisme. 
Het gedeelte dat nu ter verhuur wordt aangeboden betreft een groot deel van het souterrain alsmede de gehele beletage. De totale verhuurbare vloeroppervlakte is ongeveer 495 m2, waarvan ca. 220 m2 souterrainruimte en ca. 275 m2 bedrijfsruimte op de beletage. De etages zijn verhuurd als kantoorruimte(n). 

Indeling 

Souterrain:  
Ca. 220 m2 opslagruimte, alsmede een dames- en herentoiletgroep.   

Parterre:  
Ca. 275 m2 multifunctionele bedrijfs-/ winkel-/ galerie-/ kantoorruimte met diverse stijlkamers. Entree via een monumentale trap op de hoek van de Langestraat.  

Locatie: 

Centraal gelegen in het historische centrum van Alkmaar. Goed bereikbaar per OV of auto (betaald parkeren in directe omgeving, o.a.  Veste parkeergarage).  

Bijzonderheden: 

Voorzien van gas-cv. Twee museale ruimten op de beletage (ruimte 1.5 en 1.7) zijn voorzien van museaal meubilair. Het gebruik deze ruimten evenals het gebruik van het museale meubilair aldaar dient in nader overleg met verhuurder te geschieden.