IMG 2188 3

Weeshuis in Schiedam

In Schiedam wordt de middenvleugel van het laat 18de-eeuwse Weeshuis der Hervormden aan de Lange Achterweg gerestaureerd.

Heel zorgvuldig is het sierlijke torentje, dat haast uit elkaar viel, door een vakkundige timmerman gereconstrueerd met behoud van zoveel mogelijk origineel materiaal.

Bekijk hier een filmpje van dit vakwerk.

Vlieland De Duiventil foto Arjan Bronkhorst2

De Atelierwoning

Achter in de tuin van een van de oudste huizen op Vlieland, Tromp's Huys staat sinds 1962, dit voormalige atelier en vakantiehuis De Atelierwoning. 

Het is gerestaureerd en in gericht als Monument en Bed. Het heeft een vrij op de 'sixties' geïnspireerde inrichting gekregen met modern comfort.

Naast vakantieverblijf zal het huisje door museum Tromp's Huys ieder jaar enige tijd ter beschikking worden gesteld aan een artist in residence

IMG 982

Toussaintkade in Den Haag

De restauratie van het neoclassicistische Huis Tuyt levert verschillende verrassingen op.

Van een bijzondere gevelsteen onder de kroonlijst tot ontbrekende beschilderingen onder een later aangebracht plafond en op de wanden. Datering: 1886.

IMG 20180426 111729 resized 20180426 022822119

Huis Lambert Van Meerten in Delft

Na het voorzichtig wegkrabben van verschillende verflagen bleek dat bovenin de lantaarn een beschilderde decoratie was aangebracht.

De vrijgelegde kleurlagen dateren waarschijnlijk uit de periode van 1909-1918. Na de restauratie is de kleur weer terug in het pand aan de Oude Delft.

302

Pakhuis in Harlingen

Het 62 meter diepe pakhuis aan de Noorderhaven wordt herbestemd.

Realisatie van drie appartementen en een bedrijfsruimte inclusief handhaving van de 17de-eeuwse structuur. 

Hoorn Huis Bonck foto Arjan Bronkhorst

Huis Bonck gerestaureerd

Voorafgaand aan de inrichting als Museumhuis is de 17de-eeuwse indeling in het nog grotendeels authentieke casco hersteld. Ontbrekende onderdelen (een gangwand van 4,5 meter hoog met beschot en een bedstede) van de 17e-eeuwse indeling zijn teruggebracht op de oorspronkelijke plaats.

In Huis Bonck krijg je nu een unieke indruk van het wonen en werken in de 17e eeuw. 

Bijzonder is het hangkamertje in het voorhuis dat letterlijk is 'opgehangen' aan de zolderbalk, vandaar de naam.