Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
17 januari 2024

Video: sneak preview restauratie De Roode Pan

Vanaf april kun je terecht op een wel heel unieke locatie: De Roode Pan in Hoog Soeren op de Veluwe. Dit zomerhuis werd in 1910 gebouwd voor de welgestelde Haags-Rotterdamse familie Parqui, in een tijd dat de Veluwe nog niet ontdekt was door toeristen. De Roode Pan is het afgelopen jaar zorgvuldig gerestaureerd door Hendrick de Keyser. Neem vast een sneak preview met deze video.  

Interieur

De historische inrichting van De Roode Pan in Hoog Soeren is uniek. Het is een interieurensemble dat in meer dan een eeuw tijd is ontstaan. Dat komt doordat het vakantiehuis altijd in dezelfde familie bleef. Vele meubels, maar ook schilderijen, tekeningen, servies en lampen, komen zelfs nog uit de tijd toen de familie Parqui hier, direct na de bouw in 1910, hun vakanties vierden. 

Ter voorbereiding aan het wederom te gebruiken als vakantiehuis is Hendrick de Keyser Monumenten al enige tijd bezig met de restauratie van dit bijzondere ensemble. Lampen krijgen nieuwe bedradingen en de gehavende kappen worden nagemaakt, de historische kleuren van de eettafel worden hersteld, en zelfs de wandelstokken zijn behandeld zodat ze weer in het ‘wandelstokkenrekje’ kunnen staan. Dit alles met als doel om de inrichting weer in ere te herstellen en te behouden. Vakantiegasten kunnen tijdens hun verblijf de bijzondere sfeer van het sprookjesachtige houten huisje in het groen ervaren en onderwijl ‘kennismaken’ met de familie Parqui.

Wil jij dit huis verder ontdekken? Boek dan snel hier!