Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
11 maart 2024

Theaterkaravaan op rondreis langs monumenten Hendrick de Keyser

Goed nieuws voor Hendrick de Keyser Monumenten! Vanaf 2025 trekken wij er drie zomers op uit met een speciale theaterkaravaan. In samenwerking met Karavaan, brengt Hendrick de Keyser Monumenten haar unieke collectie woonhuizen tot leven voor bezoekers. Hendricks Karavaan wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van bijna 1 miljoen euro van de VriendenLoterij. 

2024 Uitreiking VriendenLoterij-cheque, Hendricks Karavaan (Foto credit: BM Fotografie)
Uitreiking VriendenLoterij-cheque voor Hendricks Karavaan (Foto credit: BM Fotografie)

Hendricks Karavaan

Hendricks karavaan reist drie zomers op rij naar vijf huizen in zes provincies (Groningen, Friesland, Overijssel, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant). In ieder huis worden bezoekers op interactieve manier via theater, muziek, dans en spoken-word betrokken bij onder andere het verhaal van de bewoners, de geschiedenis en de bouwstijl van het huis. Ieder huis dat door de karavaan is bezocht, wordt verrijkt met een blijvend publiekscomponent, zodat het project ook duurzaam bijdraagt aan de verhalen van de panden.

Bert Meerstadt, directeur van Hendrick de Keyser Monumenten: “Graag laten wij iedereen kennismaken met onze nationale woongeschiedenis. Daarom is onze collectie huizen publiek toegankelijk; of dit nu is door in een huis van Hendrick te wonen, er op vakantie te zijn, een museumhuis te bezoeken of er voor een inhoudelijke lezing te komen. Met Hendricks Karavaan, gaan wij door middel van een theatrale beleving de plek en de verhalen van onze monumenten op een verrassende wijze delen met een nog breder publiek. Dat kunnen wij dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij realiseren.”

Jonne Arnoldussen, managing director bij de VriendenLoterij: “Het is fantastisch dat we dankzij onze deelnemers kunnen bijdragen aan deze unieke culturele ervaring. Hendricks Karavaan vertelt het verhaal van onze geschiedenis op een creatieve en originele manier. Een initiatief dat wij graag steunen!” 

143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport 

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van € 143,5 miljoen schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen.