Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
15 december 2023

Kunstzinnige kerstwens van Hendrick de Keyser Monumenten

Hendrick de Keyser Monumenten opent de deuren van Huis Bartolotti voor illustrator Rick Berkelmans om zich te laten inspireren voor kerstzinnig kunstwerk. 

Straten worden verlicht door fonkelende lampjes, kerstbomen worden opgetuigd en feestelijke menu’s worden in elkaar gedraaid. De kerstdagen staan voor de deur! Zoals ieder jaar verstuurt Hendrick de Keyser Monumenten de beste wensen voor Kerstmis en het nieuwe jaar naar haar leden, relaties, partners en volgers, maar dit jaar gebeurt dat een beetje anders.

kerswens

Illustrator Rick Berkelmans (Instagram-account: @hedof) is gevraagd een kunstwerk te maken geïnspireerd op Huis Bartolotti in Amsterdam. Het resultaat is een kleurrijke, grafische illustratie waarin verschillende details uit het huis worden uitgelicht. De gevel van het 17e-eeuwse grachtenpand is meteen herkenbaar, maar ook zoomde Berkelmans in op een vos uit een plafondschildering, de fontein in de tuinkamer en het imposante marmeren mantelstuk in de voorkamer.

Berkelmans werd gevolgd tijdens zijn inspiratiesessie door Huis Bartolotti. De video die hiervan is gemaakt laat zien is hoe het huis en zijn rijke interieur tot leven komen op de tekentafel.

Met dit kerstzinnige kunstwerk en video wenst Hendrick de Keyser Monumenten je heel fijne feestdagen!

 

 

Videografie: Christiaan Grammer