Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
25 april 2024

Vrijwilliger Anita: “Hier komen alleen maar leuke mensen!”

Anita is vrijwilliger in Museumhuis Van Ravesteyn. Samen met een team vrijwilligers staat ze voor bezoekers klaar als gastvrouw. We vroegen haar hoe haar dagen in dit bijzondere huis eruitzien.

Van Ravesteyn - Vrijwilliger Anita

“Het mooiste moment van mijn ‘werkdag’ is ’s ochtends, als ik de gordijnen open, het licht het huis binnenstroomt en het interieur van het huis zich in volle glorie toont. Het lichte woonhuis van architect Sybold van Ravesteyn uit 1932 geeft je onmiddellijk een thuisgevoel: hier zou ik wel willen wonen. Daar ben ik niet de enige in; heel, heel veel bezoekers verzuchten hetzelfde. Alleen al hier zijn is een feestje!”

Dit jaar bestaat Huis Van Ravesteyn vijf jaar als museumhuis en vanaf de start werkt Anita gemiddeld twee dagdelen per maand als gastvrouw. Ze heeft een grote interesse in architectuur en in mensen, en deze twee zaken sluiten naadloos aan bij het huis en zijn bezoekers. “Ook de bezoekers zijn heel geïnteresseerd in het huis en interieur en vaak aangenaam verrast als ze nog koffie of thee krijgen.”

"Hier komen alleen maar leuke mensen! Dat maakt het werk ook zo leuk. De ene keer is de bezoeker een hoogleraar architectuur in Glasgow die mij alles uitlegt over de bijzondere vloer in het huis (het is prima als de bezoeker over een detail meer weet dan ik!), een andere keer ontdooit een verlegen jonge man als ik naar zijn studie informeer. Of vertelt een vrouw dat dit bezoek haar verjaardagscadeau is voor haar man. Zoveel verschillende mensen die allen op hun eigen manier van het huis en zijn warme gezelligheid genieten. En daar geniet ik nou weer van!"

"Praktisch is het ook een fijne plek om als vrijwilliger te werken. Ik ben vaak op reis en doordat ik mezelf kan inroosteren is dat geen probleem. De ene maand werk ik niet, een andere maand kom ik elke week. Alles kan. Klinkt jou dat ook als muziek in de oren? Nieuwe gastheren en -vrouwen zijn altijd welkom!”