Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
26 februari 2024

Uniek overnachten in een museum? Het kan in Huis van Ravesteyn!

In Huis Van Ravesteyn stap je binnen in de wereld van de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn. Vanaf 2023 is Huis van Ravesteyn volledig een museumhuis geworden, máár... je kunt er nu tijdelijk logeren. Inderdaad, slapen in het museum! Een exclusieve kans, alleen in deze meivakantie. Lees snel verder.

Vakantiewoning en museum in één 

Altijd al eens in een museum willen slapen? Dat kan in de voormalige Utrechtse woning van architect Van Ravesteyn (1889-1983). Je kent hem waarschijnlijk wel door zijn werk voor de Nederlandse Spoorwegen en Diergaarde Blijdorp. 

In het museum annex vakantiehuis ontdek je Van Ravesteyns expressieve en vrije bouwstijl. Van plafonds gedecoreerd met gebogen latjes tot rechthoekige vensters met cirkelvormige ramen en tafels en kasten met golvende contouren. Lekker ontbijten of dineren aan zijn originele eettafel en je ondertussen verwonderen over de speelse lijnen in het huis en zijn werkruimte.

Verblijven in deze comfortabele moderne woning uit 1932 (maar voorzien van de moderne gemakken) geeft je een uniek kijkje in het leven van deze vooruitstrevende en eigenzinnige architect. Hoe leuk!

De tuin, het terras en de zeer gunstige locatie van Utrecht centrum maken Huis Van Ravesteyn goed vertoeven.

Bakken maar!

Tot slot: tijdens een museumbezoek aan Huis Van Ravesteyn worden bezoekers getrakteerd op de kaaskoekjes die Sybold van Ravesteyn zo lekker vond. Daarom zorgen we dat tijdens jouw verblijf in het huis het originele én de ingrediënten voor je klaar liggen. Heerlijk om zelf te bakken! 

 

Beschikbaarheid is beperkt, 26 april t/m 8 mei 2024, dus wees er snel bij.

Boek nu!