Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
14 maart 2024

De voorjaarsschoonmaak is begonnen!

Ook de huizen van Hendrick de Keyser zijn zo nu en dan toe aan een grondige schoonmaak. Zo ook het Gemeenlandshuis op de Diemerzeedijk.  

Voorjaarsschoonmaak Gemeenlandshuis Diemerzeedijk

Begin maart mochten studenten van de opleiding Conservering en Restauratie aan de UvA zich storten op de wandbespanning in het Gemeenlandshuis aan de Diemerzeedijk in Amsterdam. Met kwasten en speciale stofzuigers hebben zij de wandbespanning, een zogenaamd jacquard met ingeweven damast, weer stofvrij gemaakt. Deze wollen wandbespanning is een moderne reconstructie van het origineel, en daarom perfect voor studenten om mee te oefenen voor hun eerste praktijkervaring.

Vroeger werden wandbespanningen netjes gehouden door bedienden, door ze eens in de zoveel tijd te borstelen. En ook nu wordt er in de huizen van Hendrick voor gezorgd dat dit minstens één keer per jaar gebeurt.

Dankzij de studenten ziet de zaal in het Gemeenlandshuis Amsterdam er nu weer spic en span uit! En helemaal klaar voor mooie bruiloften en diners.

Een kijkje nemen? Dat kan elke eerste zondagmiddag van de maand.