Een aanrechtblad in de keuken heeft veel te lijden. Het is daarom belangrijk om een aanrechtblad goed te onderhouden en beschadigen te voorkomen. In algemene zin geldt dat u nooit hete pannen direct op het aanrechtblad mag plaatsen. Gebruik hiervoor onderzetters. Maak daarnaast gebruik van snijplanken en snijdt niet direct op het oppervlak van het aanrechtblad. In beschadigingen kunnen vuil en bacteriën zich eenvoudig ophopen. Bovendien kan vocht op deze manier het blad intrekken en daarmee schade aan het aanrechtblad veroorzaken. Controleer met enige regelmatig de kitvoegen rond het aanrechtblad om te zien of hier geen lekkage ontstaat, en reinig kitvoegen regelmatig: deze blijven vaak vochtig waardoor schimmels een kans krijgen. Hoe u het aanrechtblad reinigt en onderhoudt hangt af van het materiaal waarvan het blad gemaakt is.

Vereniging Hendrick de Keyser heeft voor haar huurders een informatieblad samengesteld over het reinigen en onderhouden van verschillende typen aanrechtbladen. Dit informatieblad kunt u hier downloaden. Twijfelt u toch nog over hoe u uw aanrechtblad het beste kunt schoonhouden en onderhouden? Neem dan vooral contact op met de huurconsulenten van Vereniging Hendrick de Keyser.