Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Wat er op het menu stond van Miele van Andringa de Kempenaer in 1866? Ontdek het tijdens Dag van het Kasteel (18, 19 en 20 mei).

Tafel

De geschiedenis van de Harsta State gaat terug tot de zestiende eeuw. Het eeuwenoude terrein met grachten, oprijlaan en singels – kenmerkende elementen van een Friese state – is tot op de dag van vandaag intact gebleven.

De grote zaal vormt het hart van het huis. Het voormalige ontvangstvertrek, in Lodewijk XVI-stijl, heeft prachtige ornamenten die herinneren aan de hoogtijdagen van de state, zoals familieportretten, strikjes, guirlandes en bokalen, de marmeren schouw en de buffetkasten.

In het museumhuis waan je je in de laat negentiende eeuw. Je wordt meegenomen naar de tijd dat Amelia, ‘Miele’, Andringa de Kempenaer-de Schepper er haar zomers doorbracht. Zij bewoonde de state meer dan 90 jaar. 

Maar wat stond er op het menu van Miele van Andringa de Kempenaer in 1866?

Dat ontdek je tijdens de Dag van het Kasteel! 

Openingstijden

zaterdag 18 mei - 10:00 - 17:00 uur
zondag 19 mei - 13.00 tot 17.00 uur
maandag 20 mei - 13.00 tot 17.00 uur

Tickets

Een ticket is uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het kennis- en informatiecentrum Terp Hegebeintum, op 300 meter loopafstand van de Harsta State. Hier kan ook geparkeerd worden. Een ticket kost € 2,50. Een combiticket voor een bezoek aan Harsta State, inclusief de kerk en de archeologische expositie kost € 8,50.

Open huis

Meld u aan voor:
Dag van het Kasteel - Harsta State: "Aan tafel!"

Aanmelden