Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Aan tafel voor ontbijt, lunch en avondeten gaan we iedere dag. Maar hoe deden de bewoners van buitenplaatsen en kastelen dat in de 16e, 17e en 18e eeuw?

Kom binnen in het mooiste ‘buiten’ van Kennemerland  

Buitenplaats Beeckestijn is één van de weinige, grote 18de-eeuwse buitens aan de rand van de Kennemerduinen, die in z'n geheel bewaard is gebleven. Op deze imposante buitenplaats brachten rijke Amsterdammers hun zomermaanden door. Bijvoorbeeld het echtpaar Jan Trip jr. en zijn vrouw Petronella van Hoorn. Zij lieten het huis in de jaren 1716-1721 uitbreiden en verfraaien. Hun wapenschilden prijken nog altijd boven de ingang.
Ook de latere bewoner Jacob Boreel heeft z'n sporen hier nagelaten. Bijvoorbeeld in de tuinen rondom Beeckestijn. Die zijn van groot cultuurhistorisch belang en werden ontworpen in nauwe samenhang met het huis. Samen vormen ze één van de belangrijkste historische tuinen van ons land.

Rondleiding "Aan tafel!"

Aan tafel voor ontbijt, lunch en avondeten gaan we iedere dag. Maar hoe deden de bewoners van buitenplaatsen en kastelen dat in de 16e, 17e en 18e eeuw?

Op maandag 20 mei “De Dag van het Kasteel en Buitenplaatsen” vertellen rondleiders van  Buitenplaats Beeckestijn met veel plezier over eetgewoonten, welke gerechten er op tafel kwamen, hoe deze werden klaargemaakt en door wie, tafelmanieren, de ontstaansgeschiedenis van de gedekte tafel door de eeuwen heen, tafelstukken en nog veel meer! 
Wandel door de lange marmeren gang met prachtig stucwerk, bewonder de schilderijen in de stijlkamers of schuif aan tafel in de gezellige historische keuken. Na afloop van de rondleiding kunt u zelf nog een kijkje nemen in de historische noordelijke kruidentuin en naar de ijskelder lopen elders op het terrein.  

Praktische informatie

Om 12.00 en 14.00 uur starten de rondleidingen. Loop jij ook mee? Koop dan een rondleiding-ticket voor het tijdslot 12.00 uur of 14.00 uur. Op 20 mei meld je je kort voor aanvang van de rondleiding met je ticket bij de entree van Beeckestijn. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

Tickets voor maandag 20 mei zijn verkrijgbaar via onze ticketshop of - indien nog beschikbaar- aan de kassa in het huis zelf.

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Dag van het Kasteel - Buitenplaats Beeckestijn: "Aan tafel!"

Aanmelden