Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Vacature Teamleider Commerciële Verhuur (tijdelijke functie)

Vacature: Teamleider Commerciële Verhuur, tijdelijk dienstverband met een duur van 7 maanden (32 uur p/w).  

Commercieel, besluitvaardig, communicatief

‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten. De omvang van onze collectie met 430 woonhuizen gebouwd tussen 1495 en 1980, verspreid over Nederland, is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in ons bezit en hiermee spelen wij een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van het verleden, heden en de toekomst.

Tien jaar geleden is de Verenging gestart met het openstellen van onze mooiste huizen voor een breed publiek. Een gedeelte van deze huizen wordt commercieel verhuurd voor evenementen (Bijzondere Locaties) en een deel als vakantiehuis (Monument en Bed). Sinds 2018 zijn daar de Museumhuizen bijgekomen.

Door het openstellen van deze huizen, worden nieuwe doelgroepen bereikt en inkomsten gegenereerd, hetgeen van levensbelang is voor het onderhoud van onze huizen.

Voor het Team Tijdelijke Verhuur zijn wij, wegens zwangerschapsverlof, op zoek naar een vervangend teamleider voor een periode van 7 maanden. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de commerciële doelstellingen, het aansturen van het team en als COVID-19 het weer toelaat het herstarten van de evenementen.

Wij kijken uit naar een nieuwe collega die ons team op het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam komt versterken en net als wij de passie en het vakmanschap voor het behoud van monumenten wil delen met heel Nederland.

 

Onze verwachting

Team Tijdelijk Verhuur is een goed functionerend team waar al jaren een groei in omzet te zien is, zowel bij Monument en Bed als bij de Bijzondere Locaties. Ook nu de evenementen zo goed als stil liggen door COVID-19 wordt continu gezocht naar nieuwe commerciële mogelijkheden, doelstellingen en kansen. Wij verwachten dat jij hierin een sturende en motiverende aanpak hebt, denkt in kansen en flexibel bent om op de snel veranderende mogelijkheden in te springen en aan te sturen.

Daarnaast ben je een uitstekende relatiemanager en onderhoud jij de relatie met onze samenwerkingspartners en klanten. Ook ben jij actief bezig met sales- en acquisitie-activiteiten om dit netwerk uit te bereiden.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het aansturen van Team Tijdelijke Verhuur, verantwoordelijk voor alle commerciële verhuuractiviteiten;
 • Verantwoordelijke voor alle salesactiviteiten, het onderhouden en verder uitbouwen van het netwerk en samenwerkingspartners;
 • Verantwoordelijk voor de omzettargets voor Bijzondere Locaties, en Monument en Bed;
 • (Mede) bedenken, opzetten en uitrollen van commerciële projecten en activiteiten, en zorgdragen voor een gezonde exploitatie;
 • Het vergroten van de bezettingsgraad van de Monument en Bed-locaties door het bedenken van acties, verbeteringen en salesactiviteiten.
 • Het heropstarten van de commerciële verhuur voor evenementen zodra dit weer mogelijk is;
 • Onder jouw aansturing staan de locaties in de commerciële verhuur er altijd optimaal bij, het zijn de visitekaartjes van Vereniging Hendrick de Keyser.
 • Jij bent een belangrijke schakel tussen de Museumhuizen en de commerciële verhuur, en zorgt ervoor dat het inhoudelijke verhaal verweven wordt met de commerciële activiteiten.
 • Samen met de andere teamleiders onder de Directie Externe Relaties nieuwe locaties klaarmaken voor commerciële verhuur en deze locaties in de markt zetten.

 

Profiel

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring op HBO/WO werk-, denkniveau;
 • Ruime ervaring met het aansturen van een team
 • Budgetbeheer, communicatief en verbindend
 • Kennis en ervaring met MS Officepakket en bij voorkeur met het systeem Smart Event Manager;
 • Sterke organisatorische vaardigheden, denken in kansen en mogelijkheden
 • Sterk commercieel inzicht, gastvrij en ruime kennis van de markt
 • Pragmatisch, resultaat gedreven en hands-on

 

De praktijk

Een groeiende organisatie die de cultuuromslag naar een publieksgeoriënteerde markt, gefundeerd en vanuit strategie, stap voor stap wil professionaliseren. Collega’s met groot commitment, een diversiteit aan vakmanschap en actief bijdragen aan onze taak als hoeder van erfgoed voor de toekomst.

Een tijdelijke positie in het enthousiaste team Tijdelijke Verhuur, veel zelfstandigheid en meewerken aan een heel uitdagende commerciële en inhoudelijke doelstelling.

De aanstelling is voor 32 uur p/w en je ontvangt een salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen € 3.200 en € 3.900 bruto op basis van een fulltime dienstverband. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het contract is voor een periode van 6 à 7 maanden en loopt van half april tot en met half november 2021.

 

Solliciteren

Jouw motivatiebrief met actueel CV (beiden als PDF) ontvangen wij graag voor 12 februari 2021 per e-mail, vacatures@hendrickdekeyser.nl o.v.v. Vervangend Teamleider Commerciële Verhuur.

De kennismakingsgesprekken staan gepland in de derde week van februari 2021.

Voor vragen ten aanzien van de vacature kun je contact opnemen met Maaike Odolphi, Teamleider Tijdelijke Verhuur, 06 -11352680.