Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Vacature Senior Marketeer (32 uur p/w)

Energiek, ervaren en innovatief

‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten. De omvang van onze collectie met 430 woonhuizen gebouwd tussen 1495 en 1980, verspreid over Nederland is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in ons bezit en hiermee spelen wij een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van het verleden, heden en de toekomst.

Sinds 2018 openen wij Museumhuizen om te bezoeken, te logeren en te ontmoeten voor een breed publiek. Hiermee worden nieuwe doelgroepen bereikt en na de eerste opstartfase wil ‘Hendrick de Keyser’ de komende jaren doorgroeien en investeren in een bredere achterban. Daarom zijn wij op zoek naar een senior marketeer die dit kansrijke maar nog onontgonnen terrein samen met ons wil gaan vergroten.

Wij kijken uit naar een nieuwe collega die ons team op het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam komt versterken en net als ons de passie en het vakmanschap voor het behoud van monumenten wil delen met heel Nederland.

Onze verwachting

Gezien onze ambities neemt (online) marketing en communicatie een steeds centralere rol in. ‘Hendrick de Keyser’ staat aan de vooravond van het uitrollen van vernieuwde proposities en strategieën. Als senior marketeer ben jij verantwoordelijk voor alle marketingplannen, activiteiten en de uitvoering hiervan. Hiertoe werk jij intensief samen met jouw collega’s van het team Communicatie onder leiding van de teamleider.

Wij verwachten dat jij op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast heb jij een visie hoe de doelgroepen voor de verschillende labels Museumhuizen, Monument & Bed en Bijzondere Locaties online bereikt, geactiveerd en behouden kunnen worden. Product- en propositieontwikkeling is jou zeer bekend en je hebt een brede scope over de culturele en museale markt. Structurele thema’s zoals duurzaamheid en het contact met onze achterban, integreer jij naadloos in de algehele aanpak.

Taken en verantwoordelijkheden

 • De merkbekendheid van ‘Hendrick de Keyser’ en haar labels vergroten en het (uit)bouwen van de merkidentiteit;
 • Concrete marketingdoelstellingen formuleren en uitvoeren waarbij kansen, prioriteiten en verbeterpunten in kaart worden gebracht;
 • Het opzetten van een data gedreven marketingorganisatie en het bereiken van (nieuwe) doelgroepen, die duurzaam aan ons verbonden worden.
 • Ontwikkelen van en werken aan online strategie d.m.v. SEO, SEA, Google Analytics, inclusief het analyseren van traffic en conversie van marketing- en advertentiecampagnes;
 • Toezicht houden op de verschillende online middelen m.b.t. functionaliteit en conversiegerichtheid (customer journey). Het opstellen en uitvoeren van verbeteringen samen met je collega’s en externe samenwerkingspartners.

Profiel

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op HBO/WO werk-, denkniveau;
 • Scherpzinnig en professioneel op (online) marketing- en projectplanning;
 • Sterke organisatorische vaardigheden zodat deze nieuwe tak binnen onze organisatie optimaal ontwikkelt kan worden;
 • Op de hoogte van online trends en (inter)nationale marketing ontwikkelingen;
 • Kennis van social media, Facebook Ads, Google Ads (SEA), Google Analytics, SEO en  Mailchimp;
 • Recente, inhoudelijke kennis van de marketingbranche en ICT;
 • Kennis van interne procedures en systemen;
 • Pragmatisch, verbindend, resultaat gedreven en hands-on.

De praktijk

Een groeiende organisatie die de cultuuromslag naar een publieksgeoriënteerde markt, gefundeerd en vanuit strategie, stap voor stap wil professionaliseren. Collega’s met groot commitment, een diversiteit aan vakmanschap en actief bijdragen aan onze taak als hoeder van erfgoed voor de toekomst.

Een positie in het enthousiaste team Communicatie, veel zelfstandigheid en meewerken aan een zeer kansrijke strategie met veel potentie.

Je ontvangt een salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen € 3.200 en € 3.800 bruto op basis van een fulltime salaris. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aanstelling voor 32 uur p/w, in eerste instantie voor een periode van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Jouw motivatiebrief met actueel CV (beiden als PDF) ontvangen wij graag voor 29 januari 2021 per e-mail, vacatures@hendrickdekeyser.nl o.v.v. vacature senior marketeer.

De kennismakingsgesprekken staan gepland in de eerste week van februari 2021.

Voor vragen ten aanzien van de vacature kun je contact opnemen met Cunera Vergeer , teamleider Communicatie, 06 -159 55 772.