Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Stage Marketing en Communicatie (m/v/x)

Voor ons Team Communicatie en Commercie zoeken wij een initiatiefrijke en resultaatgerichte stagiair die ons team op het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam komt versterken. Wil jij de wereld van monumenten ontdekken en af en toe achter hele bijzondere deuren kijken? Heb je een oog voor detail? En vind jij het ook belangrijk dat historische panden en interieurs blijven behouden? Lees dan snel verder!

Over Hendrick de Keyser Monumenten

‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten. De omvang van onze collectie met 450 huizen, gebouwd tussen 1495 en 1980 en verspreid over Nederland, is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. In de meeste panden wordt gewoond of gewerkt. Andere zijn te huur als evenementlocatie of vakantiehuis. Veertien parels uit de collectie zijn als museumhuis te bezoeken. Samen vertegenwoordigen de panden van Hendrick de Keyser Monumenten 500 jaar nationale woongeschiedenis waar we zoveel mogelijk mensen in Nederland mee kennis willen laten maken.

 

Team Communicatie en Commercie

Binnen Hendrick de Keyser Monumenten is Team Communicatie en Commercie verantwoordelijk voor het opzetten van de communicatie- en marketingstrategie voor het merk, maar ook voor het uitrollen van de communicatie voor onze museumhuizen, vakantiehuizen en eventlocaties.

Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van onze publiekspanden door de verhuur voor zakelijke en particuliere evenementen en als vakantiehuis.

 

Wij zoeken een Stagiaire Marketing & Communicatie (per direct)

Als stagiair bied je ondersteuning binnen het team en krijg je een eigen takenpakket, plus ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Samen gaan we aan de slag om de mooiste huizen van Nederland tot leven laten komen en onder de aandacht brengen van een breed publiek. Je krijgt de kans veel te leren, nieuwe dingen te ontdekken en tegelijker tijd mee te werken in een zowel commerciële als culturele omgeving.

Het is een afwisselende rol waarbij je onder andere meedenkt over evenementen en marketingcampagnes, op zoek gaat naar interessante verhalen over onze panden, de website up to date houdt, meehelpt bij PR, nieuwsbrieven en commerciële projecten. Cliché, maar waar: geen dag is hetzelfde!

Beeckestijn

Jouw taken:

 • Communicatie-activiteiten; zoals beheer van de website, nieuwsartikelen, PR en aanvragen.
 • Social media; je helpt bij het bedenken en maken van content. En signaleert nieuwe formats en kansen.
 • Marketing; je helpt bij het opzetten en uitrollen van campagnes. En onderzoekt de verschillende doelgroepen.
 • Je analyseert (online) content en campagnes.

Jij bent...

 • Jij bent ondernemend, flexibel en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je krijgt energie van storytelling en mooie panden & interieurs.
 • Een pakkende tekst staat bij jou zo op papier, jij bent zeker creatief.
 • Heb jij affiniteit met social media (Instagram & TIkTok!), contentmanagement en online marketing? Dat is helemaal te gek! 
 • Jij beschikt goede kennis over de Nederlandse en Engelse taal.
 • Bent bij voorkeur in bezit van rijbewijs B;

Wij bieden:

 • Een dynamische stage in en voor de mooiste huizen van Nederland
 • Een fijne werkplek in Huis Bartolotti op de Herengracht in Amsterdam
 • Ruim 80 gezellige, deskundige collega's
 • Een stage voor 4 tot 6 maanden, 32-40 uur per week
 • Stagevergoeding van 350 euro per maand (op basis van 40 uur)

 

Iets voor jou?

 

Stuur dan je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@hendrickdekeyser.nl t.a.v. Maaike Odolphi, teamleider Communicatie en Commercie, onder vermelding van Sollicitatie Stagiaire marketing en communicatie.

 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen Maaike Odolphi, teamleider Communicatie en Commercie, via m.odolphi@hendrickdekeyser.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure en ontvangst van sollicitaties kun je contact opnemen met Maureen Jangi, HR adviseur, via m.jangi@hendrickdekeyser.nl

 

Hendrick de Keyser Monumenten is een inclusieve en diverse organisatie. We zijn nieuwsgierig naar jou en vinden het belangrijk dat ons team een afspiegeling vormt van de Nederlandse bevolking.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.