Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Kernvrijwilliger (dagmanager) in de Kanselarij

De Kanselarij in Leeuwarden zoekt 2 dagmanagers (vrijwilligersfunctie) voor 2 dagdelen per week.

De Kanselarij

De Kanselarij is dé open community in Friesland waar het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten. In de historische context van één van de mooiste panden van Nederland ontmoeten duizenden mensen elkaar en ontstaan er nieuwe verbindingen die de ondernemende en innovatieve kracht van Friesland vergroten. Sinds januari 2023 is de Kanselarij in het bezit van van Hendrick de Keyser Monumenten.  

Over Hendrick de Keyser Monumenten 

‘Hendrick de Keyser’ zet zich al sinds 1918 in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen én hun interieur. Hendrick de Keyser doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Het zijn stuk voor stuk sprekende voorbeelden van de architectuur of wooncultuur van een bepaalde periode. De collectie omvat inmiddels 450 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 115 plaatsen in heel Nederland. De huizen blijven behouden door ze te gebruiken. Zo worden veel van de panden verhuurd als woonhuis of als bedrijfspand. Andere huizen zijn te huur als vakantiehuis, of je kunt er trouwen, vergaderen of een evenement organiseren. Een vijftiental bijzondere panden, verspreid over Nederland, is te bezoeken als museumhuis. Momenteel werken we met ruim 80 medewerkers en 435 vrijwilligers aan het behoud, beheer én de toegankelijkheid van de mooiste huizen van Nederland. 

Dagmanager / kernvrijwilliger  
Als dagmanager, intern ook kernvrijwilliger genoemd, van de Kanselarij heb je de volgende verantwoordelijkheden: je kunt het pand openen en afsluiten, verwelkomt en verwijst bezoekers door, zorgt dat ruimtes klaar staan (stoelen e.d.), weet wat te doen bij problemen en bent het aanspreekpunt voor bezoekers. Verder zul je ook horecawerkzaamheden verrichten. Tijdens je dienst ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de Kanselarij. 
 
Wat bieden we je als dagmanager?  
Hendrick de Keyser Monumenten biedt je als kernvrijwilliger een werkplek in dit bijzondere pand met wel 50.000 bezoekers per jaar. Een dag is nooit hetzelfde. Daarnaast ontvang je een ledenpas van onze vereniging. Hiermee heb je toegang tot alle 16 museumhuizen van Hendrick de Keyser in Nederland, en kun je deelnemen aan een interessant lezingenprogramma.  
Als dagmanager / kernvrijwilliger ontvang je een vaste onkostenvergoeding van €15.50 per gewerkt dagdeel (inclusief reiskosten en max. €1.800 per jaar). 
 
Wat vragen we? 
Hendrick de Keyser Monumenten zoekt vrijwilligers met goede communicatieve vaardigheden en die van aanpakken houden. Als dagmanager / kernvrijwilliger ben je minimaal twee dagdelen per week beschikbaar, een ochtend of een middag (maandag t/m zondag). Alle kernvrijwilligers krijgen een opleiding tot Bedrijfshulpverlener aangeboden door de Vereniging. 

Enthousiast? Stuur dan een korte motivatie naar Femke Feddema: f.feddema@hendrickdekeyser.nl   

Meer informatie over Hendrick de Keyser Monumenten vind je op www.hendrickdekeyser.nl