Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Binnenkort opent ons nieuwste vakantiehuis De Roode Pan in Hoog Soeren. We geven de leden van Hendrick de Keyser graag een sneak preview!

Hoog Soeren, De Roode Pan (foto Arjan Bronkhorst)
Hoog Soeren, De Roode Pan (foto Arjan Bronkhorst)

Dit romantische zomerhuis uit het begin van de twintigste eeuw is een unieke toevoeging aan onze collectie. De Roode Pan werd in 1910 gebouwd als vakantiehuis voor de welgestelde Haags-Rotterdamse familie Parqui, in een tijd dat de Veluwe nog niet ontdekt was door toeristen. Geïnspireerd door Veluwse volksverhalen, Zwitserse chalets en schilderijen van de kunstenaar Gustaaf van de Wall Perné, ontwierp architect en bouwkundige Stephanus Parqui een houten zomerhuis.

Na een duurzame restauratie van het huis, de inrichting en de familieherinneringen is het huis nu bijna gereed als historisch vakantiehuis. Zodat, naar de wens van de familie Parqui, er nog vele zomers lang mooie herinneringen gemaakt kunnen worden.

Speciaal voor onze leden organiseren we op woensdag 17 april 2024 een open huis in De Roode Pan. Onze architectuurhistorici vertellen er over de restauratie en het onderzoek naar de geschiedenis van het huis en kan er gewandeld worden in de prachtige bosrijke omgeving van Hoog Soeren. 

Deze ledenactiviteit is een bijzondere kans om het huis te ontdekken voordat de eerste vakantiegasten komen.

Voor leden
Open huis

Meld u aan voor:
Sneak preview - vakantiehuis De Roode Pan

Aanmelden