Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Het Amsterdamse Huis Van Brienen is in alle opzichten bijzonder. Oorspronkelijk gebouwd aan het eind van het eerste kwart van de 17de eeuw, toen de Herengracht nog gloednieuw was, maar totaal verbouwd en uitgebreid in de jaren 1728-1729. Het interieur van dit huis behoort tot de top 100 belangrijkste historische interieurs van Nederland. En dat is niet voor niets: in huis kom je in kamers met inrichting van circa 1730, de jaren 80 van de 18de eeuw en de vroege 19de eeuw. Bovendien beschikt het huis nog over meubels, tapijten en meer uit de 18de en 19de eeuw; Huis Van Brienen werd namelijk in 1933 door de zoon van de laatste bewoonster geschonken aan Hendrick de Keyser, inclusief een flink aantal interieurobjecten. Die zijn dit jaar met veel zorg schoongemaakt en gerestaureerd. Kortom, hoogste tijd om het resultaat van dat werk te delen!

Online lezing

Op 20 november geven Cunera Vergeer (hoofd team Productie en interieurobjecten) en Kristel Witkam (medewerker Interieurobjecten) een online lezing over Huis Van Brienen en de uitgebreide schoonmaak en restauratie van een groot aantal interieurobjecten eerder dit jaar.

Cunera Vergeer vertelt over de geschiedenis van dit bijzondere grachtenhuis. Kristel Witkam vertelt over de schoonmaak en restauratie van een deel van het ameublement, diverse kostbare Deventer tapijten en meer.

Deze online lezing duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

De lezing vindt plaats in een online omgeving via het programma ‘Zoom’. U kunt de lezing bekijken via uw browser of Zoom downloaden.

U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Na aanmelding voor een ledenactiviteit ontvangt u per e-mail een bevestiging. Kort voor de datum van de activiteit ontvangt u van ons het programma en de uitnodiging (met link) voor de digitale omgeving.