Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Ook dit jaar openen in heel Friesland musea na sluitingstijd hun deuren om te spelen in de nacht. Met een avontuurlijk programma gaan zij het experiment aan met muziek en performances, tentoonstellingen in het donker en verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo ook bij Huis Van Eysinga!

Huis Van Eysinga Museumnacht

Het Huis Van Eysinga, een van de pareltjes van Friesland, zal tijdens Museumnacht.FRL op zaterdag 30 september een bijzondere transformatie ondergaan. Street-Art kunstenaar Roy Schreuder, bekend om zijn mooie kunst in de openbare ruimte, zowel in Leeuwarden als ver daarbuiten, zal deze historische 18e-eeuwse stadswoning overnemen.

Stel je voor, als bezoeker waan je je op deze avond in de late 18e eeuw, terwijl je het huis verkent en de levensstijl van zowel de adellijke familie als hun personeel ervaart. Tussen 19.00 en 00.00 uur zal het huis stralen in de ‘bloei van de nacht’, dienend als het uitgestrekte canvas van Roy Schreuder’s Sidewalk Gallery, die je kunt bewonderen net om de hoek aan de Koningsstraat. Kunst die ooit verstopt was in de nacht, zal nu schitteren in de historische interieurs van het huis. Een prachtig contrast, zonder twijfel!

Tijdens Museumnacht.FRL zal Huis Van Eysinga op een hele andere manier tot leven worden gewekt, waardoor het een ervaring wordt die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Terwijl je geniet van een silent disco, kun je de street art van Roy Schreuder bewonderen, allemaal binnen de vorstelijke omgeving van de Lodewijk XVI-stijl van het huis. Je hebt zelf de keuze in de muziek die je wilt horen: klassieke deuntjes, perfect passend bij de sfeer van het huis, of hedendaagse muziek.

En wil jij je, net zoals de familie Van Eysinga, geportretteerd worden in onze eetkamer? Kom dan naar Museumnacht waar jij in een 18-eeuwse kostuum gekleed in de Photobooth de leukste foto’s kan laten maken! Een onvergetelijke avond vol kunst, geschiedenis en vermaak staat op je te wachten.

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Museumnacht FRL bij Huis Van Eysinga

Aanmelden