Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Operagezelschap Delcanto Delft duikt in de historie van Delft en brengt in het voorjaar van 2023 een unieke productie ten gehore.

De opera speelt zich af in Huis Van Meerten te Delft en zal onder andere in dit prachtige pand worden uitgevoerd. Het is het voormalig woonhuis van de kunst- en antiekverzamelaar Lambert van Meerten (1842-1904). Lambert was zeer vermogend waardoor hij een verzameling kon opbouwen en zich uitsluitend bezighield met kunst en muziek. Samen met de kunstenaars Paul Tétar van Elven en Adolf le Comte stond hij aan de basis van het muziekgezelschap Musis. In zijn nalatenschap heeft Lambert het Huis geschonken aan de stad Delft op voorwaarde dat het een museum zou worden.

De opera “Een feestje bij Van Meerten” geeft een kijkje in een van de laatste levensjaren van Lambert, waarin hij samen met familie, vrienden en zijn personeel een Tableau Vivant realiseert. Zoals een echte opera betaamt wisselen vreugdevolle momenten en menselijke drama’s elkaar af in het tot stand komen van het kunstwerk. Er wordt gewerkt en gezwoegd tijdens de voorbereidingen van het Tableau en het feest. Er wordt geroddeld, gekonkeld en gemind. Tranen van verdriet en rouw maken aan het einde plaats voor een uitbundig feest waar men toost en drinkt op een geslaagd kunstwerk, de liefde en het huwelijk.

Delcanto bestaat uit een groep enthousiaste solisten en koorleden die het publiek graag een mooie avond willen bezorgen. Onder leiding van professionals Tamara Obreskova en Robert Kops halen we het beste uit onszelf.
Concert

Meld u aan voor:
Een feestje bij Van Meerten

Aanmelden