Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Bezoek Villa Rams Woerthe in Steenwijk tijdens de Dag van het Kasteel op 29 mei. Het thema 'Upstairs/ downstairs' kun je hier goed ontdekken.    

Kom binnen in het 'Downton Abbey' van Overijssel 

Villa Rams Woerthe behoort tot de top 100 van mooiste gebouwen van Nederland. De villa werd in 1899 gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Achter de zwierige smeedijzeren toegangspoort ontdek je de grandeur van deze imposante villa; een prachtig voorbeeld van de 'Nieuwe Kunst', de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau.

Upstairs/downstairs

Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De villa heeft een prachtig bewaard interieur met wandschilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, een eikenhouten trappenhuis en gebrandschilderd glas. In de centraal gelegen monumentale hal vind je schilderingen van Co Breman. In de bijzondere decoraties ontdek je onder andere hagedissen en uilen.

Wandel met een audiotour door het huis en voel je vooral thuis! Lees net als de familie Tromp Meesters een krantje in de herenkamer, of speel een spelletje in de salon. Geniet van een kopje thee in de tuinkamer en zie hoe de herten langslopen in het park.

Maar kijk ook in de personeelsvertrekken, zoals de keuken, waar verse kniepertjes worden gebakken voor de gasten van de familie. En als je de prachtige trap oploopt dan kom je via op de 1e etage bij de slaapkamers van de familie. En op 29 mei mag je de personeelstrap beklimmen naar de zolder. Normaliter is deze etage niet toegankelijk voor publiek. Neem een uniek kijkje op zolder en zie hoe de dienstmeisjes sliepen! 

Speciale activiteiten

Tijdens de Dag van het Kasteel is de zolder van de villa voor één dag open voor publiek. In kleine groepjes kan je de trap op naar zolder. Daar bevindt zich de “meidenkamer”, waar de zogenaamde "meisjes voor dag en nacht” (dienstmeisjes) sliepen. Op zolder werd ook gebruikt voor het drogen van de was.

Extra leuk: het personeel is op deze dag gekleed volgens de mode van rond 1900, net als in de tijd van de familie Tromp Meesters. In de eetkamer zijn de tafels gedekt met bijzonder Engels servies.

Kom op bezoek!

Breng Villa Rams Woerthe tot leven op de Dag van het Kasteel! Het huis is die dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets voor maandag 29 mei zijn verkrijgbaar via onze ticketshop of aan de kassa in het huis zelf.

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Dag van het Kasteel - Villa Rams Woerthe

Aanmelden