Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Bezoek Buitenplaats Beeckestijn tijdens de Dag van het Kasteel op 29 mei. Het thema 'Upstairs/ downstairs' kun je hier goed ontdekken.

Kom binnen in het mooiste ‘buiten’ van Kennemerland  

Buitenplaats Beeckestijn is één van de weinige, grote 18de-eeuwse buitens aan de rand van de Kennemerduinen, die in z'n geheel bewaard is gebleven. Op deze imposante buitenplaats brachten rijke Amsterdammers hun zomermaanden door. Bijvoorbeeld het echtpaar Jan Trip jr. en zijn vrouw Petronella van Hoorn. Zij lieten het huis in de jaren 1716-1721 uitbreiden en verfraaien. Hun wapenschilden prijken nog altijd boven de ingang.

Ook de latere bewoner Jacob Boreel heeft z'n sporen hier nagelaten. Bijvoorbeeld in de tuinen rondom Beeckestijn. Die zij van groot cultuurhistorisch belang en werden ontworpen in nauwe samenhang met het huis. Er zijn wel zes stijlvormen te vinden, van een geometrische aanleg die in oorsprong nog dateert uit de 17de eeuw tot een vroege landschappelijke aanleg uit de 18de eeuw. Samen vormen ze één van de belangrijkste historische tuinen van ons land.

Laat je rondleiden door Jacob Boreel

Om 12.00 en 14.00 uur kun je meelopen met een rondleiding door het huis onder leiding van een deskundige gids, die zich voor de Dag van het Kasteel helemaal kleedt als Jacob Boreel. Hij vertelt alles over het leven tijdens de zomers op Beeckestijn. Loop jij met meneer Boreel mee? Koop dan een ticket voor het tijdslot 12.00 uur (nog 2 plaatsen beschikbaar!). De rondleiding van 14.00 uur is uitverkocht.

Op 29 mei meldt je je kort voor aanvang van de rondleiding met je ticket bij de entree van Beeckestijn. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

Kom op bezoek!

Kom langs op buitenplaats Beeckestijn tijdens de Dag van het Kasteel. Je waant je voor even een rijke Amsterdamse regent uit de 18de eeuw. Wandel door de lange marmeren gang met prachtig stucwerk, bewonder de schilderijen in de stijlkamers of schuif aan tafel in de gezellige historische keuken. Volg vervolgens de voetsporen van de bewoners van weleer naar de unieke tuinen. Het huis is die dag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Tickets voor maandag 29 mei zijn verkrijgbaar via onze ticketshop of aan de kassa in het huis zelf.

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Dag van het Kasteel - Buitenplaats Beeckestijn

Aanmelden