Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Wat is er nou fijner dan op een gure februari-dag op bezoek te gaan in een prachtige villa om te genieten van een mooi concert? Dat kan op zondag 20 februari! Dan organiseert Hendrick de Keyser samen met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds een bijzonder huiskamerconcert in Villa Rams Woerthe in Steenwijk. Geniet van de muziek van violisten Fleur le Coultre en Tim Brackman, en neem een kijkje in dit indrukwekkende Museumhuis. Wist je dat het ook wel het Dowton Abbey van Overijssel wordt genoemd? Een concert in zo’n prachtige ambiance, dat klinkt toch als muziek in de oren?  

De ideologie van het NMF, bijzondere instrumenten behouden door ze te laten bespelen, sluit naadloos aan bij die van Hendrick de Keyser. Wij behouden immers bijzondere huizen door ze te laten bewonen en bezoeken.

Met ruim 500 instrumenten en 250 strijkstokken is de collectie van het NMF een van de grootste collecties muziekinstrumenten in Europa. Voor talentvolle musici is een muziekinstrument dat uitdaagt en inspireert van groot belang. Deze instrumenten zijn alleen vaak buitengewoon kostbaar. Het NMF helpt musici voor wie de aankoop van zo’n instrument ver buiten bereik is en geeft ze een instrument in bruikleen waarmee ze kunnen groeien, uitblinken en zich kunnen onderscheiden. Op dit moment spelen rond de 400 musici op een instrument van het NMF. In totaal hielpen ze tot nu toe al bijna 2.500 musici.

Programma

14.30 uur inloop

15:00 uur aanvang concert
16:00 uur rondleiding en audiotour
17:00 uur einde

 

Concert

Meld u aan voor:
Bijzonder huiskamerconcert in Villa Rams Woerthe

Aanmelden