Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Villa Rams Woerthe
Villa Rams Woerthe
Villa Rams Woerthe Steenwijk
Fornuis
Villa Rams Woerthe Steenwijk
Villa Rams Woerthe Steenwijk
Museumbezoek

Villa Rams Woerthe

Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk, Overijssel

Bekijk op kaart
Klantwaardering
ster
ster
ster
ster
ster
Wist je dat dit ook wel het Downton Abbey van Overijssel wordt genoemd? Villa Rams Woerthe werd gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Het architectenbureau Van Gendt bouwde met dit huis één van hun duurste villa's. Dat kun je goed zien aan de zwierige smeedijzeren art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. Wij tonen je graag meer over de bouwkunst, de inrichting en de bewoners. Kom je langs? ENGLISH

Dit huis is ook beschikbaar voor:

Evenementen
Villa Rams Woerthe Steenwijk

Een art nouveau-pareltje

De villa heeft een gaaf bewaard interieur waaraan bekende ontwerpers en decorateurs hebben meegewerkt. Imposant zijn de schilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, het eikenhouten trappenhuis en het gebrandschilderde glas.

Aan het interieur werd veel aandacht besteed, met meubels en afwerkingen in uiteenlopende stijlen. Het grote glas-in-lood raam in het trappenhuis is één van de art nouveau-pareltjes van Villa Rams Woerthe. Het is ontworpen door Adolf le Comte en heeft als titel 'De Lente'.

Villa Rams Woerthe Steenwijk

Van binnen en naar buiten kijken

Deze imposante villa werd gebouwd in 1899 en is een prachtig voorbeeld van de 'Nieuwe Kunst', de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau. 

Naast het imposante huis, is ook het omliggende Park Rams Woerthe een rijksmonument. De Utrechtse tuinarchitect Hendrik Copijn, bekend van het park van kasteel De Haar, was verantwoordelijk voor het 10 ha grote landschapspark dat is aangelegd in Engelse landschapsstijl. In het park bevond zich ook een prieel, een theekoepel, een muziektent, een kegelbaan en een aantal kassen en schuren.

Vanuit de tuinkamer heb je prachtig uitzicht op het park en de herten die voorbij lopen. De villa ligt hoger dan het park, zo zie je geen hekwerk en lijkt het net of de herten in het “wild” lopen. Het uitzicht op het park moest de kijker namelijk het idee geven zo de “wilde” natuur in te kijken.

Fornuis

De keuken is een plaatje

Eén van de gezelligste (en vaak ook warmste) plekken van Villa Rams Woerthe is de keuken. Met zijn prachtige tegels en granito bladen is het de droom van menig kok. Je kijkt heerlijk uit over het park, maar de kok en meiden van vroeger zullen vast weinig tijd gehad hebben om dromerig voor zich uit te staren. Bij feesten en partijen moet het hier een drukte van jewelste geweest zijn. 

Wat een geweldig leuke verrassing: dit prachtig, mooie huis! Echt even een gevoel alsof je hier woont. En zó liefdevol en zorgvuldig ingericht.
Roelien Bezoeker Villa Rams Woerthe
Vrijwilliger Rams Woerthe

Gezocht: vrijwilligers

Voor het fraaie Villa Rams Woerthe in Steenwijk zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers gastvrij willen ontvangen. 

Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is wel gewenst. 

Lijkt het je leuk een werkplek te hebben in dit bijzondere huis, met gezellige andere vrijwilligers? 

 

Lees meer over vrijwilligerswerk bij Villa Rams Woerthe
Hildo Krop

Ook in huis: Hildo Krop Museum

Hildo Krop, de zoon van een banketbakker in Steenwijk werd uiteindelijk Stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Kom langs en maak kennis met deze veelzijdige beeldhouwer en kunstenaar.

Het souterrain van Villa Rams Woerthe bieden onderdak aan het Hildo Krop Museum met een bijzondere collectie werken van zijn hand.

Naar de site van het Hildo Krop Museum

Praktische informatie

Openingstijden

Deze week Volgende week
maandag ma Gesloten Gesloten
dinsdag di 11:00 - 16:00 11:00 - 16:00
woensdag wo 11:00 - 16:00 11:00 - 16:00
donderdag do 11:00 - 16:00 11:00 - 16:00
vrijdag vr 11:00 - 16:00 11:00 - 16:00
zaterdag za 11:00 - 16:00 11:00 - 16:00
zondag zo 11:00 - 16:00 11:00 - 16:00

Villa Rams Woerthe kan worden afgehuurd voor exclusieve evenementen; in bovenstaand schema staan daarom de actuele openingstijden voor de komende twee weken.

Villa Rams Woerthe is gesloten op tweede paasdag, Koningsdag, tweede pinksterdag, 24 december, eerste en tweede kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.

Heb je vragen over Villa Rams Woerthe? Mail naar Maarke Klein, coördinator Villa Rams Woerthe s.m.klein@hendrickdekeyser.nl . Of bel tijdens de openingstijden met 06-82066980.

Prijzen

Volwassenen €9,50
Jongeren 12 tot 18 jaar gratis
Kinderen 0 tot 11 gratis


Gratis voor:

Lid PLUS (= lid+) leden van Hendrick de Keyser
• VriendenLoterij VIP-KAARThouders (+ 1 gratis introducé)
• Bezoekers met Museumkaart

Tickets

Bezoekadres

Villa Rams Woerthe
Gasthuislaan 2
8331 MX Steenwijk , OV

Parkeren en toegankelijkheid

Villa Rams Woerthe werkt met tijdsloten. Je kiest een dag en tijd uit en weet zo dat je nooit voor een dichte deur staat. Ook kunnen we er zo voor zorgen dat het niet te druk wordt zodat jij rustig rond kunt kijken. Reserveer een tijdslot via de Koop Tickets-button. 

Villa Rams Woerthe is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Een plateaulift, een lift en een invalidentoilet zijn aanwezig. 

Parkeren
Bezoekers kunnen gratis en onbeperkt parkeren op parkeerdek Gasthuispoort. De uitgang van het parkeerdek bevindt zich recht tegenover de ingang van de villa. Navigeer op: Hogewal 2, Steenwijk

Wat onze bezoekers vinden

“Terug in de tijd, je waant je een groothuizenbezitter na een bezoek aan deze pracht villa.
Luxe stijlkamers, pracht glas in loodramen. Heel veel art nouveau details: smullen voor de liefhebber.
Goede uiltleg via head phone, maar ook de gastvrouwen en heren namen alle tijd. En dan nog koffie met kniepertjes in de salon met uitzicht op het park. Een ervaring rijker.”
Boudewijn D, Tripadvisor