Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

kennisbank

Vrijwel alle bouw- en interieurstijlen zijn vertegenwoordigd in de huizen van de Vereniging. Bekijk onze kennisbank en leer over bouwstijlen, historische kleuren en nog veel meer.

Bouwstijlen

Het bezit van Vereniging Hendrick de Keyser is zeer gevarieerd. Vrijwel alle historische bouw- en interieurstijlen zijn vertegenwoordigd.

Bekijk de bouwstijlen

Architecten

Werk van zeer veel architecten, bouwmeesters, ontwerpers, decorateurs en ambachtslieden is vertegenwoordigd in het bezit van de Vereniging. Van een groot aantal van hen is op deze website meer informatie beschikbaar.

Bekijk de archtitecten

Tien tips bij restauratie

Bij het restaureren en verbouwen van historische panden zijn honderden aandachtspunten, valkuilen en tips te bedenken. Hieronder vindt u 10 tips, een selectie uit het brede spectrum van de monumentenzorg: van materiaaltechnische tips tot restauratiefilosofische uitgangspunten.
Het zijn tips die bij de restauratie van een monument nuttig kunnen zijn, maar ook bij het reguliere onderhoud van een historisch pand.

Ga naar de tips

Architectuur en kleur

Kleur speelt een wezenlijke rol in de architectuur. Keer op keer blijkt uit historisch onderzoek hoe gevarieerd kleurgebruik en schilderstechnieken in ons land in het verleden waren.

Meer over architectuur en kleur

Glossarium

Bekijk het overzicht van bouwkundige termen.

Naar het glossarium