Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Tegelen
Tegelen
Tegelen
Tegelen
Huren
verhuurd
Woonhuis
Bedrijfsruimte

Sint Martinusstraat 2 B

5931 GK Tegelen, Limburg

Huurprijs per maand
€ 1.230,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1763
Aantal kamers
7 kamers
Oppervlak
206
m2
Buitenruimte
100 m2
Wonen én werken in een historisch en speels pand in Tegelen. In een gebouw met verhaal.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.230,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 2.460,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
206
m2
Buitenruimte(n)
100 m2
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
3
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

Deze woning aan de Sint Martinusstraat behoort samen met de voormalige oude herberg tot het 'Gouden Berg complex'. Sinds de late 18de-eeuw heeft het gebouwencomplex waarin deze woning is gesitueerd diverse functies gekend, waaronder een brouwerij, branderij, stijfsel- en azijnfabriek en een handel in koloniale waren en steenkool. Het woonhuis met mogelijkheid tot bedrijvigheid (atelier/werkruimte/kantoor) kan per direct van jou zijn. Vanwege de stoere uitstraling, zijn de multifunctionele ruimtes ideaal voor een creatieve of ambachtelijke invulling.

Dit monumentale complex is eind 18de-eeuw gebouwd en is daarna nog vergroot met bijgebouwen. Bij de restauratie in 2014 zijn in het complex vier woningen gerealiseerd, waarvan één woning met mogelijkheid van atelier of bedrijvigheid. Een deel van de woningen bevindt zich achter een witte gepleisterde gevel met een groot schild van een gouden berg boven de voordeur. De woning welke momenteel te huur wordt aangeboden bevindt zich in het aangrenzende deel achter een robuuste gevel van schoon metselwerk met industriële schuifdeur. Dit gedeelte is vermoedelijk in gebruik geweest als stijfselfabriekje. Heel bijzonder dat je er nu jouw 'thuis' van kunt maken. En zelfs onder hetzelfde dak jouw werkzaamheden kunt uitoefenen in één van de multifunctionele ruimten.

Indeling

Begane grond:

Via de entree met schuifdeur en voorportaal aan de voorzijde van het gebouw kom je deze speelse/creatieve woning binnen. Op de begane grond vind je drie grote multifunctionele ruimten (ca. 35m2, 17,5m2, 29m2). Ze hebben een authentieke sfeer en zijn niet alleen als woonruimte geschikt, maar kunnen ook als atelier, werkplaats of kantoor worden gebruikt. Op de begane grond vind je ook de separate pantry met wasmachine-opstelling, een toilet en een ruime berging van ca. 4m2. Deze gehele vloer is verwarmd door middel van vloerverwarming.

Eerste verdieping:

Boven de bedrijfsruimten bevinden zich de huidige woonkamer (ca. 33m2) en grote woonkeuken (ca. 25,5m2 ), de eerste slaapkamer (ca. 12m2 ) en ruime moderne badkamer (ca. 10,5m2) met douche, wastafel, bad en toilet. Vanuit de keuken geeft een open trap toegang tot de tweede slaapkamer onder de kap (ca. 8m2). De eerste (en tweede) verdieping zijn voorzien van een bijzonder hoog balkenplafond. Op de eerste verdieping is tevens een grote (zolder)ruimte aanwezig. Deze ruimte kan wederom voor meerdere doeleinden worden gebruikt (ca. 32m2).

Bijzonderheden

  • Monumentale en zeer karakteristieke woning mét bedrijfsruimtes in het centrum van Tegelen.
  • 18e-eeuws markant en speels pand.
  • Volledig gerestaureerd met behoud van de historische charme.
  • Ruim woonhuis met mogelijkheid tot bedrijvigheid (drie grote multifunctionele ruimten).
  • Parkeerplaats op nabijgelegen terrein aanwezig
  • Grote gemeenschappelijke tuin van 100m2
  • Vloerverwarming op de begane grond
  • Voorschot servicekosten ivm tuinonderhoud € 2,50 per maand

Locatie

Gelegen aan een rustig, rustiek straatje in het oudste deel van Tegelen. Het treinstation ligt op vijf minuten afstand en de A73 en A74 naar Duitsland zijn in enkele minuten te bereiken. Het gezellige centrum van Venlo ligt binnen 15 autominuten afstand.

Heeft u interesse?

Voor meer informatie of vragen mail naar huren@hendrickdekeyser.nl of bel 020-5210630. Voor een bezichtiging kunt u direct contact opnemen met VeTeBe Makelaardij te Tegelen, tel. 077 326 2600.