Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Haarlem
Haarlem
Haarlem
Haarlem
Haarlem
Huren
Woonhuis

Donkere Begijnhof 8

2011 HG Haarlem, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 1.798,- excl.
Beschikbaar per
1 juni 2024 (onder voorbehoud)
Bouwjaar
1750
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
80
m2
Buitenruimte
0 m2
Dit monumentale hoekpand met puntgevel kan jouw thuis worden: Een driekamerappartement in het centrum van Haarlem, op steenworp afstand van alles wat de binnenstad je te bieden heeft. En op een van de meest gezellige plekken van de Spaarnestad.  

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.798,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
1 juni 2024 (onder voorbehoud)
Waarborgsom
€ 3.590,-
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
80
m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
2

Wonen in voormalig gildehuis met de naam ‘De Goutsmits Camer’  
In de 17de en 18de eeuw was hier het gildehuis van de goud- en zilversmeden gevestigd. In de ‘keurkamer' van het huis werd vergaderd door de gildemeesters. Ja, dit huis zit vol verhalen. En terwijl het de tand des tijds heeft doorstaan, zie je dat er zowel aan de binnen- als buitenkant niet aan af. Het is zeer goed onderhouden met respect voor de historische achtergrond. 

Indeling 
 
Begane grond:  

Via de zijgevel aan het Donkere Begijnhof kom je het pand binnen. Een Via een trap bereik je de eerste verdieping.  

Eerste verdieping:  

De overloop op deze etage verbindt het toilet, de keuken en de ruime woonkamer (25 m²). Deze laatste ligt aan de voorzijde en is met uitzicht op het Begijnhof een heerlijke plek om te verblijven. Het balkenplafond, de roederamen en andere historische details, zoals de verfkleuren die gebruikt zijn, verwijzen naar tijden van weleer. De separate en lichte woonkeuken geeft precies eenzelfde sfeer met eveneens een balkenplafond en roederamen.  

Tweede verdieping: 

Via een trap in het midden van de eerste verdieping kom je op de overloop van de tweede etage. Hier vind je de twee slaapkamers en de moderne badkamer met inloopdouche. De hoofdslaapkamer ligt aan de voorzijde is zo’n 17 m2. De kamer oogt ruimt en licht, dankzij een dakkapel. Aan de achterzijde is nog een slaapkamer (of kantoorruimte) van ca. 11 m2. Boven de overloop is een bergzolder aanwezig. 

Bijzonderheden 

  • Monumentale en karakteristieke gildewoning in hartje Haarlem.  

  • 17e eeuws markant pand met puntgevel vol historische details zoals de vlechtingen en ontlastingsbogen van natuur- afgewisseld met baksteen boven de vensters. En de opvallende gevelsteen met de gouden beker.;  

  • Goed onderhouden, met behoud van de historische charme.  

  • Geschikt voor een- of tweepersoonshuishouden (niet voor woningdelers, kinderen en mindervaliden vanwege de indeling en steile trappen) 

  • Huurperiode van minimaal een jaar 

  • Huisdieren zijn niet toegestaan 

  • Parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente Haarlem 

Locatie

Gelegen in hartje centrum Haarlem, om de hoek van de Rosse buurt. In de directe omgeving van gezellige winkelstraten, met culinair en cultureel aanbod op loopafstand. Goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het NS station is op 5 minuten loopafstand.