Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Polman
Polman
Polman
Polman
Huis Polman, Nagele
Museumbezoek

Huis Polman

Karwijhof 20, 8308 AK Nagele, Flevoland

Bekijk op kaart
Klantwaardering
ster
ster
ster
ster
ster
Kom binnen in de jaren 50! Huis Polman is een feest van herkenning. ENGLISH

Dit huis is ook beschikbaar voor:

Overnachten
Huis Polman exterieur

Nagele als laboratorium

Nagele, gelegen in de Noordoostpolder, is het enige dorp in Nederland dat volledig volgens de principes van het Nieuwe Bouwen is gebouwd. Terwijl de andere dorpen in de polder werden ontworpen met een ‘traditionele' kern, kerk en winkels, werd voor Nagele een radicaal andere opzet gekozen. 

De ontwerpopdracht ging naar een groep vooruitstrevende architecten en ontwerpers, waaronder Aldo van Eyck, Gerrit Rietveld, Jaap Bakema, Lotte Stam en Mien Ruys. Zij maakten van Nagele een laboratorium van hun ideeën op het gebied van stedenbouw en architectuur.

Stap op onze leenfietsen en ga het zelf ervaren!

Polman

Herbeleef de jaren ‘50

In Huis Polman kom je door de achterdeur naar binnen, zoals het vroeger ook ging, en stap je zo de jaren '50 binnen. Wanneer je het huis betreedt, ervaar je zelf zelf hoe het is om hier in de jaren van de wederopbouw te hebben gewoond. Je waant je letterlijk Annie of Bernard Polman, één van de eerste bewoners van de Noordoostpolder. Ga gerust lekker in de fauteuil zitten en luister naar het favoriete programma van Annie op de radio. Huis Polman is voor velen een feest van herkenning! Kom binnen en laat je blij verrassen.

Lavet

Wonen in een experiment

De net aangekomen bewoners waren positief verrast door de grootte van hun huis en de moderne voorzieningen zoals stromend water, toilet en lavet. De huizen waren nieuw en zonder gebreken. De openbare ruimte was nog mondjesmaat ingericht. Licht, lucht en ruimte kon je ervaren in volle glorie.

Dat lavet was hypermodern en buitengewoon praktisch. De lavet, een soort diepe wasbak, was bedoeld om de was in te doen, maar bleek in de praktijk ook buitengewoon handig om zelf lekker in te "badderen'. De lavet werd vooral in de jaren vijftig en jaren zestig van de 20e eeuw toegepast in de sociale woningbouw. Het is een Nederlands ontwerp en werd vervaardigd van kunstnatuursteen. 

"Ik voelde me weer een kind. Heel erg leuk en met de verhalen van de vrijwilligster erg leerzaam."
Rita Wijnsma Google Reviews
plattegrond van Nagele

Combiticket Museumhuis Polman en Museum Nagele

Ben je in Nagele, dan wil je natuurlijk ook Museum Nagele niet missen. Hier kom je van alles te weten over de ontstaansgeschiedenis van Nagele, de gedachten achter het ontwerp, de stedenbouwers en (tuin)architecten die tekenden voor de inrichting.

Combineer je beide musea met een combiticket, dan ben je voordeliger uit. Het combiticket kost € 11,00 en is te koop via de "koop tickets"-button boven aan de pagina of aan de kassa in beide musea. 

Huis Polman

Vrijwilligerswerk bij Museumhuis Polman?

Woon je in de buurt van Nagele en zoek je een prettige plek waar je met een gezellige groep mensen vrijwilligerswerk kunt doen? Op het moment hebben wij nog plek voor vrijwilligers bij Museumhuis Polman in Nagele. 

In Huis Polman worden bezoekers uitgenodigd te gaan zitten op die bijzondere fauteuil, een kijkje te nemen in de kast en zich even de bewoner van het pand te voelen. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Meer lezen over vrijwilligerswerk bij Huis Polman

Praktische informatie

Openingstijden

Deze week Volgende week
maandag ma Gesloten Gesloten
dinsdag di Gesloten Gesloten
woensdag wo Gesloten Gesloten
donderdag do 13.00 - 17.00 13.00 - 17.00
vrijdag vr 13.00 - 17.00 13.00 - 17.00
zaterdag za 13.00 - 17.00 13.00 - 17.00
zondag zo 13.00 - 17.00 13.00 - 17.00

Heb je vragen over Huis Polman? Bel dan tijdens de openingstijden met 06-82 06 73 06.

Huis Polman is gesloten op eerste en tweede paasdag, Koningsdag, eerste pinksterdag, eerste en tweede kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.


Prijzen

Volwassenen €7
Jongeren 12 tot 18 jaar gratis
Kinderen 0 tot 11 gratis


Overig:

  • Combiticket met Museum Nagele € 11
  • Studenten € 5

Gratis voor:

  • Lid PLUS (= lid+) leden van Hendrick de Keyser
  • VriendenLoterij VIP-KAARThouders (+ 1 gratis introducé)) 
Tickets

Bezoekadres

Huis Polman
Karwijhof 20
8308 AK Nagele , FL

Toegankelijkheid

Huis Polman werkt met tijdsloten. Je kiest een dag en tijd uit en weet zo dat je nooit voor een dichte deur staat. Ook kunnen we er zo voor zorgen dat het niet te druk wordt en je dus rustig rond kunt kijken. Reserveer een tijdslot met de Koop Tickets-knop. 

Ben je in de buurt en heb je niet gereserveerd? Bel dan zeker even aan, we houden rekening met spontane bezoeken.

Huis Polman is niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

 

Groepsbezoek

Je wilt langskomen met een groep? Leuk! wij kijken er naar uit. 

Wat onze bezoekers vinden

“Als je Nagele bent is dit een must! ”
Gertrude Abbring, Google Reviews