Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
11 oktober 2023

Duurzaam en efficiënt onderhoud in Zaltbommel

Het Team Onderhoud van Hendrick de Keyser Monumenten is hard aan het werk geweest in Zaltbommel de afgelopen maanden. Aan onze huizen in het stadje, Kerkstraat 26, Ruiterstraat 18, Oenselsestraat 15, 17 en 50, is schilderwerk uitgevoerd. Het streven was om onafgebroken twee schilders door te kunnen laten werken zodat ze achter elkaar het houtwerk van de woningen konden schilderen. Tegelijkertijd was dit de gelegenheid om houtrot op te sporen en te repareren. De schilders hebben hun werkzaamheden afgestemd met dat van de timmerman door te schakelen tussen de woningen. Een heel efficiënte manier van werken! Het onderhoudswerk aan deze huizen was ook het moment voor aanbrengen van duurzaamheidstoepassingen; waar mogelijk zijn in de woning achterzetramen geplaatst.

Een overzicht van de werkzaamheden in Zaltbommel:

  • In 2022 is Kerkstraat 26 geschilderd en heeft er een restauratie van het dak plaatsgevonden.
  • In 2023 zijn de andere huizen in de steigers gezet.
  • Bij Ruiterstraat 18 is naast het schilderwerk de zinken dakgoot vervangen en is er houtrot hersteld. Tevens hebben we een aantal kamers in het huis (keuken en woonkamer) voorzien van achterzetbeglazing. Het windvaantje boven op de topgevel is opnieuw verguld en glimt weer prachtig.
  • Aansluitend waren de Oenselsestraat 15 en 17 aan de beurt. Hier is bijvoorbeeld zoldervloer geïsoleerd en zijn er na het schilderwerk ook achterzetramen geplaatst in de keuken, kantoor en eetkamer. Dit is een flinke verduurzamingsslag.
  • Als laatste was Oenselsestraat 50 aan de beurt. Hier werd behoorlijk wat houtrot gevonden in de voor- en achtergevel, wat uiteraard is hersteld voor de schilders aan de slag zijn gegaan. Ook hier zijn in de woonruimtes achterzetramen geplaatst.