Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Huis Sloetjes
Huis Sloetjes
Huis Sloetjes
Huis Sloetjes
Huis Sloetjes
Museumbezoek

Huis Sloëtjes

J.P. Coenstraat 80, 1215 KT Hilversum, Noord-Holland

Bekijk op kaart
Zo op het oog is dit een doodnormaal rijtjeshuis, maar toch is Huis Sloëtjes heel bijzonder: Bijna nooit zijn huis en interieur zo compleet bewaard gebleven als hier. De combinatie van het interieur en het familieverhaal geeft een intiem kijkje in het gezinsleven van de jaren 50 tot de jaren 80, waar bijna iedere Nederlander zich wel in kan herkennen. Kom binnen!  
Hilversum

Stap binnen in het leven van de familie Sloëtjes

Elke vrijdag en zaterdag ben je welkom aan de J.P. Coenstraat 80 in Hilversum.

Wanneer je over de drempel stapt van dit karakteristieke rijtjeshuis uit de wederopbouwperiode, een koopwoning uit 1955, treed je binnen in het leven van de familie Sloëtjes. Dat het huis nooit werd verbouwd is misschien opmerkelijk, maar dat echt alles in het huis nog aanwezig is en daarmee een heel gezinsleven documenteert, is uniek en heel bijzonder om in het echt te bekijken: voor velen een feest van herkenning! 

Om je direct thuis te laten voelen, start je bezoek op de bank in de zitkamer. Hier bekijk je de de prachtige korte film die filmmaker Loes Janssen speciaal voor het huis gemaakt heeft. Maak kennis met het huis, de familie, en denk na over de vraag die dit huis als vanzelfsprekend stelt: waarom en hoe bewaren we onze spullen?  

Huis Sloetjes

Een verhaal in spullen

Het interieur geeft een bijzonder inkijkje in de wooncultuur van de jaren vijftig tot de jaren tachtig. De Sloëtjes waren behoudend en gooiden zelden spullen weg. Vrijwel alles is bewaard, van de meubelen en het serviesgoed tot de bakelieten telefoon in de gang, het petroleumstelletje in de keuken, het ‘Balatum’ (zeil) op de vloer, het behang van Rath en Doodeheefver en het speelgoed van zoon Henk. Maar ook brieven, foto’s, bonnetjes en souvenirs zijn bewaard.
Zelfs de tuin die direct na de bouw is aangelegd is nooit meer wezenlijk veranderd; het gazon, de flagstone tegels, de struiken en ligusterhagen in de achtertuin, alles ligt er nog hetzelfde bij.

Nu is het tijd om het huis zelf te ontdekken. Kies een van de vijf speciale tours en maak je eigen reis door Huis Sloëtjes.

Let op, een bezoek aan Huis Sloëtjes duurt maximaal een uur en begint altijd op het hele uur, dit in verband met de speciale tour die precies op het hele uur begint. 

Huis Sloetjes

Koffie en een goed gesprek 

Natuurlijk staat er tegen het einde van je bezoek een kop koffie voor je klaar. En is er ruimte om je ervaring in dit huis of eigen verhalen te delen.

Het voelt best intiem om zo tussen de spullen van anderen te neuzen. Maar het heeft ook iets heel moois dat dit haast bevroren tijdsbeeld er nog steeds is.
Henk Sloëtjes heeft het altijd willen bewaren: Niet alleen als een herinnering aan zijn eigen jeugd, maar ook als herinnering aan het leven van een hele generatie.

Het klinkt misschien gek, maar alles in dit huis is heel gewoon. En juist dat maakt een bezoek aan Huis Sloëtjes zo bijzonder. 

 

 

 

 

Praktische informatie

Openingstijden

Deze week Volgende week
maandag ma Gesloten Gesloten
dinsdag di Gesloten Gesloten
woensdag wo Gesloten Gesloten
donderdag do Gesloten Gesloten
vrijdag vr 11:00 - 17:00 11:00 - 17:00
zaterdag za 11:00 - 17:00 11:00 - 17:00
zondag zo Gesloten Gesloten

Belangrijk! Een bezoek aan Huis Sloëtjes duurt maximaal een uur en begint altijd op het hele uur, dit in verband met de speciale tour die precies op het hele uur begint. Kom op tijd, dan kun je alles uit het bezoek halen. Ben je verhinderd of te laat? Bel dan dit telefoonnummer: 06 45 62 22 85.
De startmomenten zijn 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur; het laatste startmoment van de dag.
Vanwege de beperkte capaciteit kan Huis Sloëtjes maximaal 5 bezoekers per uur ontvangen.

Huis Sloëtjes is helaas niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.
Tijdens de openingstijden kan je met vragen over Huis Sloëtjes bellen met 06 45 62 22 85.

Bereikbaarheid:
Huis Sloëtjes kan momenteel moeilijker bereikbaar kan zijn door werkzaamheden. Houd er dus rekening mee dat u niet in de straat kunt parkeren en mogelijk wat verder zult moeten lopen.

Prijzen

Volwassenen € 7
Jongeren 12 tot 18 jaar Gratis
Kinderen 0 tot 11 Gratis


Gratis voor:

  • Lid PLUS (= lid+) leden van Hendrick de Keyser
  • VriendenLoterij VIP-KAARThouders (+ 1 gratis introducé)

 

Tickets

Bezoekadres

Huis Sloëtjes
J.P. Coenstraat 80
1215 KT Hilversum , Noord-Holland

“”
,