Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

In 1917 kocht de bekende kruideniersfirma De Gruyter in het ‘Regentesse- en Valkenboskwartier' een rijtjeshuis en liet dit door de vaste architect W.G. Welsing verbouwen tot winkelpand. De winkel kreeg een rijk betegeld interieur en een chique voorgevel in Art Decotrant. Het pand bleef kruidenierswinkel tot 1994.

Bij de restauratie werd de winkel uit 1917 weer in volle glorie hersteld. De winkelpui heeft grote ‘spiegelruiten' die zijn gevat in slanke stijlen en regels van eikenhout met daaromheen een omlijsting van blauwe keramische tegels van De Porceleyne Fles uit Delft. 

In het interieur zijn de wanden voorzien van vaste kasten en schappen voor kruidenierswaren. Daarboven bevinden zich twaalf tegeltableaus van de Plateelbakkerij ‘Zuid-Holland' te Gouda met taferelen die betrekking hebben op de landbouw, de handel en de vier seizoenen. 

Voor meer informatie zie 
Huizen in Nederland, deel III Zeeland en Zuid-Holland, pp. 438-441 en Huizen in Nederland (2018) pp. 116.

Beeklaan e w2000 h2000