Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Bouwstijl

Art deco

Periode
circa 1920 — 1935

De art deco (ongeveer 1920-1935) is een algemene benaming voor de internationale eclectische decoratieve stroming die in de jaren twintig in de toegepaste kunsten, met name in de luxe industrie, tot ontwikkeling kwam. De naam is ontleend aan grote expositie van decoratieve kunsten in Parijs in 1925. Kenmerkend zijn de geometrische vormen, kostbare materialen, polychrome ornamenten, kleurig geglazuurde tegeltableaus, spiegels, glas en elektrisch licht.

In ons land kwam de art deco tot een hoogtepunt in de Haagse wooncultuur. De Vereniging bezit in Den Haag een winkel van de firma De Gruyter, een uniek voorbeeld van de Haagse art deco stijl.

Den Haag - Beeklaan 303