Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

500 jaar huisontwikkeling in Nederland

Carlo Huijts, die ruim 27 jaar directeur van de Vereniging geweest is, heeft zijn ruime kennis over de geschiedenis van het Nederlandse woonhuis verwerkt in een boek, ‘500 jaar huisontwikkeling in Nederland’.

Ledenprijs
€ 15,00
Niet-ledenprijs
€ 18,00
500 jaar huisontwikkeling

Met de collectie bijzondere huizen van ‘Hendrick de Keyser’ als leidraad neemt hij u mee door de ontwikkeling van het huis in Nederland, van de late middeleeuwen tot nu. De huizen van de Vereniging lenen zich hier bij uitstek voor en vertellen tezamen dit verhaal, waarbij verschillende thema’s aan bod komen zoals bouwstructuur, huisindeling en ruimtegebruik.

‘500 jaar huisontwikkeling in Nederland’ is los te koop maar ook als onderdeel van het verzamelalbum ‘Ons Huis’, dat ook katernen over de Museumhuizen bevat. Waar ieder Museumhuis telkens een deel van onze woongeschiedenis vertegenwoordigt, vertelt het boek van Carlo Huijts het overkoepelende verhaal.

Auteur: Carlo Huijts

Eigen uitgave Vereniging Hendrick de Keyser

81 pagina's

Geïllustreerd, full colour

Binnenwerk 500 jaar huisontwikkeling