Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
nieuws
29 november 2023

Wethouder Gerben van Voorden opent de deur van ons nieuwste museumhuis Huis Sloëtjes voor de familie Sloëtjes

“Herken je dat nog? Dat hadden wij vroeger ook!” Op 20 oktober 2023 opende ons nieuwste museumhuis Huis Sloëtjes in Hilversum. Het huis is op vrijdagen en zaterdagen geopend voor het publiek, en we hebben al prachtige reacties mogen ontvangen van de eerste bezoekers.

Huis Sloëtjes - Wethouder Gerben van Voorden

De eerste maand Huis Sloëtjes is dan ook een feit, en om dat te vieren   hielden we op 23 november een intieme bijeenkomst voor familie Sloëtjes, de directe buren van het huis, en het team van experts dat heeft meegewerkt aan de openstelling van het museumhuis..

Tijdens deze avond deelden familieleden van Henk Sloëtjes hun herinneringen aan het huis op de J.P. Coenstraat 80; de rust, de regelmaat en de spullen waar zo zuinig mee om werd gegaan.  Wieske Wijngaards, directeur externe relaties van Hendrick de Keyser, vertelde hoe dit nieuwe museumhuis past in de collectie van Hendrick de Keyser Monumenten die de woongeschiedenis van Nederland laat zien en hoe deze behouden zal blijven voor volgende generaties. Tot slot schetste Gerben van Voorden, wethouder in Hilversum, het belang van het behouden van huizen als Huis Sloëtjes en de samenwerking met een organisatie als Hendrick de Keyser Monumenten.

Na het uitwisselen van de verhalen openden de wethouden de deur voor genodigden en konden ook zij het nieuwste museumhuis van Hendrick de Keyser bewonderen. Zoals een van de bezoekers het zo mooi samenvatte, “het is net een één-urige tijdreis!”

Op bezoek komen?

Nieuwsgierig geworden naar Huis Sloëtjes? Het huis is elke vrijdag en zaterdag geopend voor bezoek. De capaciteit is beperkt, dus reserveer om zeker te zijn van een plekje een tijdslot. Tot snel!