Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Amsterdam, Herengracht 39
Amsterdam, Herengracht 39

Herengracht 39

1015 BB Amsterdam, Noord-Holland

Bekijk op kaart
Jaar van verwerving
1963
Bouwjaar
1753

Dit pakhuis aan het begin van de Herengracht werd in 1753 opnieuw opgetrokken op de plaats van een 17de-eeuws huis. Het kreeg een hoge halsgevel met gebeeldhouwde ornamenten in de toen modieuze Lodewijk XV-stijl. Dit pakhuis aan het begin van de Herengracht werd in 1753 opnieuw opgetrokken op de plaats van een 17de-eeuws huis.

Het kreeg een hoge halsgevel met gebeeldhouwde ornamenten in de toen modieuze Lodewijk XV-stijl. De lagere verdiepingen boven bevatten vijf pakzolders die afzonderlijk konden worden verhuurd. De pakzolders hebben in het midden van de gevel een hijsluik met vensters aan weerszijden. In 1845 was het huis in gebruik bij een handel in ‘drogerijen en verfwaren'. 

Voor meer informatie zie Huizen in Nederland, deel II Amsterdam, pp. 231-232. Zie ook Jaarverslag Vereniging Hendrick de Keyser 92 (2010), pp. 19-20.