Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Bouwstijl

Postmodernisme en grote diversiteit

Periode
circa 1960 tot nu

Een grote mate van variatie kenmerkt het laatste kwart van de twintigste eeuw. 

Ontwerpers maken individuele keuzes en gaan voor soberheid en minimale middelen, of men kiest juist voor het grote gebaar en een luxe uitstraling. Het gebruik maken van verschillende materialen en experimenteren blijven actueel, naast het hergebruik van stijlmiddelen uit het verleden. Een stroming die daarvan op grote schaal gebruik maakt is het Postmodernisme, een stijl die niet wijd verspreid is in Nederland maar toch aanwezig is in de collectie van de Vereniging.

Mart van Schijndel maakte veelvuldig gebruik van klassieke elementen in zijn architectuur. Bijvoorbeeld in Huis Unger te Bussum, waar hij boogvormen, bijzondere trappen en opvallende kleuraccenten toevoegde aan het bestaande huis.