Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Berekening bruto maandinkomen

Om in aanmerking te komen voor een woning of bedrijfsruimte van Vereniging Hendrick de Keyser moet u circa 4x de maandhuur aan bruto maandinkomen hebben.

Welke gegevens wij dan nodig hebben?

Hoe berekent u uw bruto maandinkomen?

Uw bruto maandinkomen berekent u als volgt, afhankelijk van uw situatie.
Bij tweeverdieners kunt u uitgaan van het gezamenlijk bruto maandinkomen.

U bent in loondienst

Als u in loondienst bent, mogen alle bedragen die op uw werkgeversverklaring staan worden meegeteld. Denk aan: vakantiegeld, 13e maand, vaste bonussen, toeslagen mits structureel. Het totaalbedrag delen we door 12 maanden en de uitkomst zien wij als uw bruto maandinkomen. Het brutosalaris moet gebaseerd zijn op de vaste uren die in uw arbeidscontract staan.
U dient te beschikken over een arbeidscontract voor onbepaalde tijd OF een arbeidscontract met een looptijd van nog minimaal één jaar op het moment dat de huurovereenkomst zal ingaan. Als u een tijdelijk arbeidscontract hebt, dan vragen wij u naast een werkgeversverklaring, een intentieververklaring toe te sturen. Hierop moet uw werkgever aangeven dat hij/zij van plan is uw contract aan het einde van de looptijd met tenminste 6 maanden te verlengen.

U bent zelfstandig ondernemer

U deelt de gemiddelde netto jaarwinst vóór belasting van de afgelopen 2 jaar door 24. De uitkomst geeft u op als bruto maandinkomen. Als de woning aan u wordt toegewezen vragen wij u om een inkomensverklaring (voorheen IB60-verklaring). Dit is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar; dit heet het geregistreerd inkomen. Een kopie van uw aanslag inkomstenbelasting over de laatste twee jaren, volstaat in de meeste gevallen.

U bent gepensioneerd

U kunt de brutohuur van uw netto maandinkomen aftrekken en dan moet er minimaal € 1.000 overblijven.

Eigen vermogen

Om aan de inkomensnormen te voldoen, is het eveneens toegestaan om 10% van uw eigen vermogen bij uw bruto jaarinkomsten op te tellen. Als de woning aan u wordt toegewezen vragen wij u de bewijsstukken over uw eigen vermogen te overleggen. Naast dit eigen vermogen dient er altijd een vast inkomen te zijn.

Garantstelling door derden

Hendrick de Keyser verhuurt geen woningen met garantstelling van derden. U dient zelf voldoende inkomen te hebben om één van onze woningen te huren.

Het aanleveren van inkomensgegevens

Bent u na de bezichtiging van een van onze panden nog steeds enthousiast over het pand en wij over u als huurder, dan vragen wij u om ons een aantal gegevens en documenten toe te sturen. Deze ontvangen wij graag binnen 5 dagen na de bezichtiging.

Welke gegevens wij dan nodig hebben?